Organizarea Meselor Cocktail-urilor Recepțiilor și Întâlnirilor Prietenești

Cuprins referat Cum descarc?

1. Organizarea meselor( dejun, dineu)................................................3
2. Organizarea cocktailurilor si receptiilor..........................................8
3. Ceaiuri si intalniri prietenesti.......................................................9


Extras din referat Cum descarc?

1. Organizarea meselor (dejun, dineu)
Organizarea si participarea la mese, unde sunt invitati oaspeti straini si personalitati locale, a incetat sa mai fie o simpla actiune de curtoazie, protocolara devenind o modalitate de lucru, un instrument care, folosind adecvat cadrul mai putin oficial in care se desfasoara, poate permite atat realizarea unor contacte mai stranse intre participanti, cat si discutarea sau chiar rezolvarea unor probleme de munca. Reusita unor astfel de mese, atingerea scopului urmarit, depind atat de oportunitatea actiunii si de alegerea oaspetilor, cat si de priceperea si tactul cu care gazda invita, primeste si se ocupa de invitati.
a) Oportunitatea organizarii meselor
In general, organizarea meselor diplomatice trebuie sa urmareasca un obiectiv precis, sa constituie o actiune de munca, care sa contribuie la sustinerea si dezvoltarea activitatii organizatorului, la largirea si intarirea contactelor cu persoanele invitate.
b) Alegerea invitatilor
Alegerea invitatilor, ca nivel si numar, este determinata de: 
- importanta persoanei sau delegatiei in cinstea careia este oferita masa; 
- scopul care se urmareste; 
- nivelul la care are loc actiunea respectiva. 
Practica a demonstrat ca pentru reusita unei actiuni de acest fel este necesar sa existe un echilibru intre nivelul si numarul oaspetilor straini invitati si cel al reprezentantilor gazdei, astfel ca participantii sa poata gasi subiecte de discutie de interes comun. La alegerea invitatilor se va avea in vedere ca participantii sa se poata intelege intre ei intr-o limba de circulatie internationala, accesibila tuturor. Oaspetele care nu cunoaste nici o limba de circulatie internationala, dar a carui prezenta este dorita in mod deosebit, va fi invitat cu translatorul sau.


Fisiere in arhiva (1):

  • Organizarea Meselor Cocktail-urilor Receptiilor si Intalnirilor Prietenesti.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!