Negociere si Comunicare - Studiu de Caz

Extras din referat Cum descarc?

Productia de mobilier este un domeniu in plina expansiune in Romania. Pe piata exista o multitudine de producatori, de la firme mari, cu vechime in industria mobilei, pana la mici producatori (microintreprinderi si ateliere individuale). Competitia este puternica, iar cerintele de calitate ale clientilor au evoluat drastic in ultimii ani, fiind vorba aici atat de clientii interni, cat si de clientii externi.
Aceasta conjunctura a creat o oportunitate de afaceri pentru firma EXPERT-MOB SA, care se ocupa de importul si comercializarea utilajelor si accesoriilor pentru productia mobilei. Firma are o vechime de 10 ani in domeniu si are capital privat, actionarul majoritar controland circa 70% din actiuni.
In urma prospectarii pietei, conducerea firmei a decis sa cumpere utilaje de productie a mobilei de la firma BERGHAUSEN Gmbh din Germania. Dupa o serie de contacte preliminare, delegatia EXPERT-MOB SA a fost invitata la sediul din Koln al furnizorului, pentru a negocia cumpararea a 12 utilaje de productie a mobilei, printr-un contract care ar trebui sa se intinda pe o perioada de 18 luni.
Faza de prenegociere a cuprins urmatoarele etape:
- S-au cules informatii de pe piata, s-au consultat cataloagele si ofertele de echipamente primite de la exoprtatori in cadrul targurilor internationale.  In plus, au existat cateva tranzactii comerciale de mai mica amploare derulate cu firma BERGHAUSEN, care s-au incheiat in bune conditiuni, iar clientii romani ai EXPERT-MOB s-au aratat dornici sa cumpere utilajele firmei germane. Informatiile despre aceasta firma arata ca are o situatie financiara solida si produce utilaje de buna calitate. Tendintele de recesiune din economia germana, alaturi de inlaturarea unor bariere vamale constituie o conjunctura buna pentru ca partenerul german sa accepte propunerile firmei romane si sa-si extinda piata in Europa de Est.


Fisiere in arhiva (1):

  • Negociere si Comunicare - Studiu de Caz.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!