Negociere și Comunicare - Studiu de Caz

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Productia de mobilier este un domeniu in plina expansiune in Romania. Pe piata exista o multitudine de producatori, de la firme mari, cu vechime in industria mobilei, pana la mici producatori (microintreprinderi si ateliere individuale). Competitia este puternica, iar cerintele de calitate ale clientilor au evoluat drastic in ultimii ani, fiind vorba aici atat de clientii interni, cat si de clientii externi.

Aceasta conjunctura a creat o oportunitate de afaceri pentru firma EXPERT-MOB SA, care se ocupa de importul si comercializarea utilajelor si accesoriilor pentru productia mobilei. Firma are o vechime de 10 ani in domeniu si are capital privat, actionarul majoritar controland circa 70% din actiuni.

In urma prospectarii pietei, conducerea firmei a decis sa cumpere utilaje de productie a mobilei de la firma BERGHAUSEN Gmbh din Germania. Dupa o serie de contacte preliminare, delegatia EXPERT-MOB SA a fost invitata la sediul din Koln al furnizorului, pentru a negocia cumpararea a 12 utilaje de productie a mobilei, printr-un contract care ar trebui sa se intinda pe o perioada de 18 luni.

Faza de prenegociere a cuprins urmatoarele etape:

- S-au cules informatii de pe piata, s-au consultat cataloagele si ofertele de echipamente primite de la exoprtatori in cadrul targurilor internationale. In plus, au existat cateva tranzactii comerciale de mai mica amploare derulate cu firma BERGHAUSEN, care s-au incheiat in bune conditiuni, iar clientii romani ai EXPERT-MOB s-au aratat dornici sa cumpere utilajele firmei germane. Informatiile despre aceasta firma arata ca are o situatie financiara solida si produce utilaje de buna calitate. Tendintele de recesiune din economia germana, alaturi de inlaturarea unor bariere vamale constituie o conjunctura buna pentru ca partenerul german sa accepte propunerile firmei romane si sa-si extinda piata in Europa de Est.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Negociere si Comunicare - Studiu de Caz.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 090 cuvinte
Nr caractere:
5 765 caractere
Marime:
11.20KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comunicare
Tag-uri:
utilaje, firme, Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Comunicare
Sus!