Mizele Manipularii prin Presa

Extras din referat Cum descarc?

Unicitatea speciei umane, dar si a fiecarui individ in parte, este data de armonia in care se impletesc inteligenta, constiinta si afectul. Datorita constiintei ne dam seama de relatiile noastre cu lumea exterioara, putem face distinctia intre eul nostru si lume, intre universul nostru interior si relatiile exterioare. Afectul ne ofera baza pentru a percepe experientele intr-o infinitate de nuante subtile, dar si complexe, dincolo de simpla suferinta sau placere.
Imensa capacitate de a invata ne permite nu numai sa profitam de propria noastra experienta, ci sa ne construim viata bazandu-ne si pe experienta altora, inmagazinata in planuri, memorii, documente, istorii scrise. Abilitatea de a imagina alternative, de a propune variante, de a anticipa consecinte ne da posibilitatea sa construim scenarii dintre cele mai indraznete despre viitor, depasind chiar logica lineara. 
Pentru ca atributele tripletei inteligenta-constient-afect sa functioneze perfect in sensul dezvoltarii individului, trebuie ca el sa aiba o viziune foarte bine inchegata a temporalitatii, a ceea ce inseamna trecut, prezent si viitor, a importantei acestor notiuni. Numai astfel fiinta umana isi dobandeste si isi demonstreaza superioritatea: devenind total implicata in ceea ce a fost, in ceea ce este si in ceea ce va fi.
Memoria da omului sentimentul de continuitate a eului de-a lungul timpului, in cadrul societatii, conturandu-i astfel personalitatea. Trecutul alimenteza prezentul cu standarde, criterii de comparatie, experiente, traditii, reflexe, determinand reactiile din experienta imediata. Sentimentele reprezinta o punte de legatura speciala cu ceilalti oameni, de multe ori mult mai eficienta si mai rapida decat rezultatele unor analize reci, bazate pe rationamente pure.


Fisiere in arhiva (1):

  • Mizele Manipularii prin Presa.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Cialdini, R. B., (2005), Psihologia persuasiunii. Totul despre influientare, Editura Bussines Tech, Bucuresti;
Ficeac, B., (1996), Tehnici de manipulare, Editura Nemira, Bucuresti;
Le Bon, G., (2005), Psihologia multimilor, Editura Antet, Bucuresti;
Mucchielli, A., (2002


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!