Metode manageriale de dezvoltare economică

Previzualizare referat:

Extras din referat:

1.1. Conceptele de sistem si metoda

In practica economica, metoda de management este acea modalitate ale carei faze si componente sunt precis conturate si riguros structurate intr-un ansamblu functional ce faciliteaza exercitarea unor componente ale procesului managerial cu implicatii asupra continutului si eficacitatii muncii unuia sau mai multor manageri.

Metoda manageriala presupune intotdeauna modificari in caracteristicile relatiilor de management la nivelul unora din componentele firmei. Intotdeauna trebuie facuta distinctia intre metodele de management si metodele utilizate in management (acestea au caracter economic, tehnic, sociologic).

Cele mai cuprinzatoare sunt sistemele manageriale, mai cuprinzatoare decat tehnicile de management, pe care, de regula, le incorporeaza sub o forma sau alta.

Definirea sistemul de management poate fi reprezentata ca un ansamblu coerent de elemente: principii, reguli, metode, proceduri decizionale, organizatorice , informationale, prin intermediul carora se asigura modelarea si exercitarea intr-o maniera specifica a totalitatii sau a celei mai mari parti a functiilor procesului de management pentru o firma in ansamblul sau ori pentru principalele componente, in vederea sporirii profitabilitatii economice.

Deosebirea dintre sistemele de management si tehnicile de management se face in special in ceea ce priveste sfera de cuprindere si complexitatea acestora. Sistemele de management se refera la firma in ansamblul sau, la componentele majore ale acesteia, tehnicile de management privesc , de regula , realizarea unor atributii sau sarcini manageriale care revin unuia sau mai multor manageri

O complexitate apreciabila o are sistemul managerial, care incorporeaza, diverse metode ce pot fi utilizate de-sine statator, fata de metoda si tehnica de management care reprezinta o unitate primara , ce nu mai poate fi descompusa fara a o desfiinta sau a-i modifica finalitatea si structura.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Metode manageriale de dezvoltare economica.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
2 734 cuvinte
Nr caractere:
18 931 caractere
Marime:
37.28KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comunicare
Tag-uri:
dezvoltare, economica, management
Predat:
la facultate
Materie:
Comunicare
Sus!