Masajul - generalități

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Istoria ne-a aratat ca masajul s-a practicat in toate timpurile si sa dezvoltat la toate popoarele cunoscute. In limba romana cuvantul masaj a fost introdus prin intermediul literaturii medicale franceze. Masajul a fost unul dintre primele si simplele mijloace descoperite de oameni pentru alinarea suferintelor. Nu sunt date sigure despre primii oameni care au aplicat masajul (chinezi, indieni, egipteni si alte popoare vechi - care ajunsesera la forme inalte de cultura si civilizatie). Medicina traditionala chineza are o mare vechime. Dupa unele documente se constata ca masajul este practicat de chinezi de peste 3000 de ani. Se atribuie masajului o origine magica, pentru ca la unele popoare mai vechi manevrele erau insotite de cuvinte si gesturi rituale de descantece.

In India antica a fost cunoscut si practicat de catre popor. Vechii indieni isi ungeau corpul cu uleiuri aromate (aromoterapia). Se imbaiau in apele fluviilor socotite sacre. Masajul indian consta din neteziri, presiuni si framantari ale partilor moi ale corpului incepand cu fata, apoi trunchiul si terminand cu membrele superioare si inferioare. Pe membre manevrele se executau in ritm rapid de la radacina lor spre extremitati ca si cum s-ar fi dorit sa se scoata raul din ele. Primele aplicatii ale masajului in legatura cu activitatea sportiva au aparut la greci si romani, constituind o metoda importanta de ingrijire a atletilor. Masajul era indicat atat inainte cat si dupa intrecerile sportive, cu scopul de a preveni si combate oboseala. Masajul spunea Hipocrat poate intari o articulatie slabita sau poate mobiliza o articulatie intepenita.

Alte popoare vechi ale orientului (asirieni, babilonieni) au folosit masajul ca tratament al razboinicilor raniti in lupta (masajul de recuperare). Poporul roman a cunoscut si practicat masajul din trecutul sau cel mai indepartat in scopul intaririi sanatatii, al cresterii rezistentei organismului, pentru combaterea oboselii, in diferite afectiuni, accidente sau deficiente fizice.

Masajul medical a inceput sa se dezvolte la noi din cea de-a doua jumatate a secolului trecut. Primii medici care au introdus masajul medical au fost specialisti in ortopedie, chirurgie si reumatologie.

Efectele Masajului Aduce un aflux sporit de sange in tesuturi, imbunatatind astfel hranirea acestora, Indeparteaza stratul de celule moarte de la suprafata pielii si excesul de sebum din glandele sebacee avand efect de curatire.

Stimuleaza activitatea glandelor sebacee contribuind la refacerea mantalei acide a peilii.

Invioreaza tonusul muscular pielea mentinandu-si elasticitatea si totodata impiedica formarea depozitelor de grasime din tesuturile pielii (hipoderm). Combate celulita.

Influenteaza favorabil sistemul nervos relaxand si calmand intregul organism.

Stimuleaza circulatia sangvina si limfatica.

Asigura schimburile nutritive intre tesuturi cu eliminare de deseuri metabolice.

Cromoterapia si influenta pe care care o ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Masajul - Generalitati.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 769 cuvinte
Nr caractere:
10 709 caractere
Marime:
14.56KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comunicare
Tag-uri:
mesaj, comunicare
Predat:
la facultate
Materie:
Comunicare
Sus!