Jurnalismul online in Romania

Extras din referat Cum descarc?

Jurnalismul on-line in Romania se afla intr-o perpetua dezvoltare si chiar revolutionare cu sine. Cele mai respectabile publicatii au cate un frate geaman via Internet. S-a facut un pas enorm in ceea ce priveste continutul site-urilor publicatiilor, desi foarte multi aduc critici acestora deoarece se considera ca multe articole sunt copiate si incarcate pe pagina Web. Cu toate acestea, site-ul de referinta www.Ziare.com functioneaza ca o baza de date a ziarelor romanesti si inregistreaza adevarate recorduri in materie de vizitatori. Se estimeaza ca in jur de 200 de mii de vizitatori navigheaza saptamanal pe site-urile oferite de Ziare.com. Jurnalismul on-line presupune producerea articolelor special pentru Web. Specialistii spun ca aceste site-uri fac parte din categoria ,,shovelware". Aceasta categorie desemneaza acele site-uri care ,,arunca" informatia traditionala, existenta si in publicatia scrisa, pe pagina de Web. 
Jurnalismul on-line inseamna, de asemenea, un mod diferit de tratare a informatiei si un mod diferit de organizare a continutului. Structura nonlineara, link-urile, elementele care stimuleaza interactivitatea sunt cateva dintre atributele principale care disting media on-line de alte tipuri de jurnalism. Jurnalismul on-line ca profesie si ca mod de difuzare a informatiilor se dezvolta rapid, dar sigur in Romania. Pe masura ce popularitatea Internet-ului, la care acum are acces putin sub 10% din populatie, va creste, in anii urmatori, utilizatorii nu vor fi doar mai numerosi, dar si mai pretentiosi vizavi de site-urile romanesti de Web. in acelasi timp, nu numai ca va creste numarul jurnalistilor on-line, dar acestia vor fi invatat sa foloseasca la adevaratul potential resursele Net-ului pentru a oferi informatie de calitate si elemente care sa adauge valoare acestei informatii, astfel incat sa ii diferentieze de concurenta. 
Cel mai cunoscut sistem de monitorizare a traficului pe Internet din Romania, www.trafic.ro , numara in sectiunea ,,Mass-media" peste 400 de titluri, iar in primele zece publicatii gasim foarte putine care sa fie dedicate exclusiv on-line, printre care www.ziare.com, www.revistapresei.ro Revistapresei.ro publica sinteze zilnice ale celor mai importante stiri din ziarele romanesti cu posibilitatea lecturarii integrale a articolului, pe pagina publicatiei de la care a fost preluat. Pentru foarte mult timp in topul efectuat de trafic.ro s-a gasit versiunea on-line a cotidianului Evenimentul Zilei, acum detronat de Jurnalul National. Cotidianul detine una dintre pozitiile fruntase in ceea ce priveste accesarea lor de catre cititori. Desi majoritatea materialelor sunt copiate cuvant cu cuvant din versiunea tiparita a ziarului, grafica site-ului si intercalarea textului cu intertitluri fac lecturarea usoara. Pe langa asta articolele ofera posibilitatea introducerii de comentarii. Ziarul Ziua se lauda ca fiind primul ziar romanesc care si-ar fi facut pagina pe Internet. Imaginea on-line a publicatiei este destul de saraca


Fisiere in arhiva (1):

  • Jurnalismul online in Romania.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!