Istoria mijloacelor de comunicatie

Extras din referat Cum descarc?

Mijolacele din antichitate ;telegraful Chappe
Inca din cele mai vechi timpuri omenirea a simtit nevoia de a comunica, da a face schimb de informatii unii cu altii, chiar daca intre ei erau distante mari, care ii desparteau. 
Metodele de comunicare au fost intotdeauna si din cele mai vechi timpuri, foarte diverse. 
Astfel un mod de a transmite o informatie la distanta era focul, lumina lui. Pe coline, de la Troia pana la tarmul de sud al Greciei, de la Ierusalim si pana la Roma, se aflau paznici care pandeau si care aprindeau pe rand un foc inalt. In acest fel s-a aflat la Peloponez de caderea Troiei si la Roma de caderea Ierusalimului asediat de catre Titus Vespasian. Vestile au ajuns la destinatie in cateva ore.
Fumul era o a II a metoda de a transmite informatii despre un anume eveniment. Se stie ca amerindienii erau deosebiti de talentati de a transmite informatiile cu diferite << forme de fum >>. 
(Insasi alegerea recenta a Suveranuli Pontif, la care intreaga omenire a fost martora in anul 2005 s-a comunicat cu ajutorul fumului. (fum negru nu s-a ajuns la un rezultat, fum alb avem un nou Papa)
In Africa de miazanoapte si in Spania, Hanibal, dusmanul Romei, isi aduna trupele, in anumite locuri , vestindu-le chemarea in cateva minute, cu ajutorul unor turnuri zidite anume din loc in loc, prin care se ridicau nori grosi de fum.
Regele persilor , Darius, isi trimitea vestile in nesfarsita-i imparatie prin sunete, folosindu-se de crainici cu voci puternice, insiruiti de-a lungul sau de-a latul si care-si strigau unul altuia porunca imparateasca. In cateva ore numai, gandul si dorinta lui Darius Histaspe facea ocolul intregii tari.


Fisiere in arhiva (1):

  • Istoria mijloacelor de comunicatie.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!