Istoria mijloacelor de comunicație

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Mijolacele din antichitate ;telegraful Chappe

Inca din cele mai vechi timpuri omenirea a simtit nevoia de a comunica, da a face schimb de informatii unii cu altii, chiar daca intre ei erau distante mari, care ii desparteau.

Metodele de comunicare au fost intotdeauna si din cele mai vechi timpuri, foarte diverse.

Astfel un mod de a transmite o informatie la distanta era focul, lumina lui. Pe coline, de la Troia pana la tarmul de sud al Greciei, de la Ierusalim si pana la Roma, se aflau paznici care pandeau si care aprindeau pe rand un foc inalt. In acest fel s-a aflat la Peloponez de caderea Troiei si la Roma de caderea Ierusalimului asediat de catre Titus Vespasian. Vestile au ajuns la destinatie in cateva ore.

Fumul era o a II a metoda de a transmite informatii despre un anume eveniment. Se stie ca amerindienii erau deosebiti de talentati de a transmite informatiile cu diferite << forme de fum >>.

(Insasi alegerea recenta a Suveranuli Pontif, la care intreaga omenire a fost martora in anul 2005 s-a comunicat cu ajutorul fumului. (fum negru nu s-a ajuns la un rezultat, fum alb avem un nou Papa)

In Africa de miazanoapte si in Spania, Hanibal, dusmanul Romei, isi aduna trupele, in anumite locuri , vestindu-le chemarea in cateva minute, cu ajutorul unor turnuri zidite anume din loc in loc, prin care se ridicau nori grosi de fum.

Regele persilor , Darius, isi trimitea vestile in nesfarsita-i imparatie prin sunete, folosindu-se de crainici cu voci puternice, insiruiti de-a lungul sau de-a latul si care-si strigau unul altuia porunca imparateasca. In cateva ore numai, gandul si dorinta lui Darius Histaspe facea ocolul intregii tari.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Istoria mijloacelor de comunicatie.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
3 593 cuvinte
Nr caractere:
19 404 caractere
Marime:
307.69KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comunicare
Tag-uri:
Istoria mijloacelor de comunicatie, telegraf
Predat:
la facultate
Materie:
Comunicare
Sus!