Gândirea pozitivă și limbajul pozitiv

Cuprins referat Cum descarc?

I.Introducere .. . .-3-
II. Ce este gandirea pozitiva? ..-4-
III. Beneficiile gandirii pozitive .. -5- IV.Cum sa te concentrezi pe gandirea pozitiva ...-6-
V. Dezavantajele gandirii positive ..-7-
VI. Limbajul pozitiv- cheia succesului . . . .-8-
VII. Concluzie .. .. ... . .-9-
VIII. Bibliografie .. -10-


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
In aceasta lucrare mi-am propus sa arat atat benefiicile , cat si defectele gandirii pozitive, cand si cum ne poate aceasta ajuta.
Gandirea reprezinta un ,,flux orientat catre scopuri, idei si asociatii care conduc la o concluzie orientata spre realitate". Este un proces prin care fiecare persoana isi creeaza o parere despre lumea care il inconjoara. Fiecare om are aceeasi perceptie? Nu , fiecare isi stabileste de-a lungul vietii sale anumite tipare de comparatie, moduri de a se raporta la realitate si de a privi lucrurile.
Majoritatea dintre noi purtam conversatii cu noi insine.Dar cum sunt aceste discutii? Ne spunem ,,lucruri frumoase" sau ne reprosam ca am fi putut mai bine, intr-un alt mod o sarcina? Din nefericire, majoritatea acestor ,,discutii interne" sunt negative. Deseori ne invinovatim de trecut si ne facem griji pentru viitor. Credeti ca aceasta negativitate ne este de folos, sau ar fi util sa vedem partea mai buna a lucrurilor? Negativitatea ne poate distruge orice speranta pe care o putem avea pentru realizarea scopurilor noastre. Intotdeauna in cautarea dezvoltarii personale atat financiar, emotional, fizic si spiritual, fiinta umana incearca de fiecare data sa se autodepaseasca. Daca conversatiile pe care le purtam cu noi insine sunt pozitive vom reusi sa realizam actiuni ce ne vor duce la indeplinirea visurilor.
Fig.1 https://web.facebook.com/cuminteamea/?_rdc=1&_rdr
Ce este gandirea pozitiva?
Gandirea pozitiva reprezinta reinterpretarea lucrurilor neplacute intr-un mod productiv si placut, nu inseamna sa nu observi lucrurile negative din jurul tau. Consider ca vorbitul pozitiv este cea mai puternica ,,arma" in a trece peste momentele aparent nefavorabile. Aparent? Da, deoarece invatand sa gandim pozitiv, o sa realizam ca acel ,,obstacol" poate fi ,,inlaturat" foarte usor sau ca ne este chiar de ajutor , din fiecare greseala, din fiecare esec avem de castigat. Asa ca, o mica pieredere, nu este decat un castig. Insa pentru ca ,,arma" noastra sa functioneze, trebuie sa nu se indeparteze de real , trebuie sa apartina sferei normalului.
Majoritatea gandurilor negative vin din lipsa comunicarii cu propria persoana, a unor neintelegeri, a unor scenarii pe care ni le cream singuri , astfel gandirea pozitiva ne ajuta prin a ne pune mai multe intrebari sa gasim raspunsul cel mai apropiat de adevar.
Prin urmare, gandirea pozitiva se caracterizeaza prin rationalitate, orientare activa, constructiva, pe directia depasirii dificultatilor, iar gandirea negativa se caracterizeaza prin neincredere. Cele doua tipuri de gandire se recupereaza asupra profilului general al personalitatii noastre. Optimistii au o imagine de sine rezonabila, isi cunosc si isi evalueaza corect atat calitatile cat si defectele. Isi stabilesc scopurile pe masura posibilitatilor, au credinta ca le pot realiza, de aceea obtin performante usor peste posibilitati, se bucura de o buna sanatate fizica si psihica, au putine trasaturi nevrotice. Se descurca usor in situatii dificile, dispun de o mare capacitate de efort fizic si psihic, rezista mai bine in situatii stresante sau frustrante, au o mare rezistenta la imbolnavire, dar daca s-au imbolnavit, se insanatosesc mai repede. Pesimistii se caracterizeaza prin persoane care sunt anxioase, nefericite, ingrijorate, manifesta rezistenta puternica la frustrare, sunt ostile, intra permanent in conflict cu sine si cu altii, nu-si fixeaza scopuri inalte, pentru ca se tem ca nu le vor putea realiza.
Beneficiile gandirii pozitive
Sanse mai putine de a avea depresie pe termen lung
Chiar daca suntem optimisti, viata ne mai pune la incercare. Nu este o regula ca vom fi feriti de evenimente mai putin favorabile, insa , sigur ii putem face fata mai usor. Aceasta datorita faptului ca cei care gandesc pozitiv privesc la partea luminoasa a situatiei si nu cedeaza usor in fata momentelor grele.
Scade nivelul stresului si tensiunii
Nivelul stresului poate creste din cauza multor motive. Poate fi din cauze sentimentale, a presiunii de la locul de munca, a provocarilor sau a altor lucruri. Oricum, exista intotdeauna solutii. Tot ce trebuie facut este sa gandesti pozitiv pentru a scadea stresul.
Gandirea pozitiva ajuta in lupta impotriva bolilor
Poate crezi ca este dificil pentru a te recupera dupa o boala. Este dificil , dar nu imposibil. Daca vei gandi pozitiv, recuperarea nu va fi atat de lunga. Pe de alta parte, in momentul in care gandesti pozitiv si iti spui ca te vei vindeca repede, corpul si mintea ta vor lucra in sincron pentru ca lucrurile sa evolueze mai repede si mai bine. Daca esti pesimist si te plangi de starea sanatatii tale, vei simti ca si cum nici din pat nu mai poti cobori. Daca vei gandi pozitiv, iti vei lua medicamentele, vei manca asa cum trebuie, te vei odihni si vei iesi la plimbare, corpul tau va simti aceste schimbari ti te va ajuta.


Fisiere in arhiva (1):

  • Gandirea pozitiva si limbajul pozitiv.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

http://ecati-psihoterapie.blogspot.com/2010/07/gandirea-pozitiva-vs-gandirea-negativa.html
https://www.incepe-cu-tine.com/gandirea-pozitiva/
https://www.marian-rujoiu.ro/cand-gandirea-pozitiva-nu-este-totul/
http://e-conexiuni.ro/archives/920


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!