Experienta in Angajare

Cuprins referat Cum descarc?

Sumar Executiv .pag 3
Introducere .pag 4
Argumente Pro - de ce este nevoie de experienta 
profesionala .pag 5
Argumente Contra - de ce sunt preferati tinerii fara 
experienta .pag 7
Concluzii .pag 8
Bibliografie .pag 10


Extras din referat Cum descarc?

Sumar Executiv
In prima parte a prezentarii vom vorbi despre tinerii si locurile de munca adresate acestora in contextul actual al economiei.
Oferta de locuri de mun!ca pentru tineri s-a redus semni!ficativ. Ei sunt printre cele mai afectate categorii de candidati, tocmai din cauza lipsei de experienta si a costurilor de nesuportat cu formarea noilor angajati, in actualele conditii economice.
Problemele economice si ecoul pe care l-au avut pe piata muncii au lovit din plin intr-o categorie foarte vulnerabila : tinerii. Cei care au intrat pe piata trebuie sa faca fata unei concurente acerbe din partea altor candidati lipsiti de experienta, dar si a celor cu trei-cinci ani vechime in munca.
Pe baza acestei teme tot mai dezbatute in ziua de astazi vom aduce argumente pro si contra pentru a sustine daca este importanta sau nu experienta in momentul angajarii din punct de vedere al angajatorilor.
In finalul prezentarii am dori sa va expunem cateva concluzii pe care le putem trage in urma analizei pro si contra .
Toate aceste le vom expune succint intr-o prezentare: ,, de ce o companie ar angaja un student?" , cateva metode anti - criza si prezentarea pasilor importanti pentru obtinerea unui job.
Introducere
Angajator = persoana sau organizatie, publica sau privata, care recompenseaza material munca unei alte persoane, in baza unui contract de munca .
Majoritatea angajatorilor cer experienta de lucru si refuza sa angajeze tineri care nu au aceasta experienta, temandu-se ca persoane prea tinere nu vor face fata provocarilor. Insa daca toata lumea ar face acest lucru nimeni nu ar mai putea obtine experienta de lucru 
In plus, in conditiile economice actuale, oferta de locuri de munca pentru tineri s-a redus semnificativ. Ei sunt printre cele mai afectate categorii de candidati, tocmai din cauza lipsei de experienta si a costurilor de nesuportat cu formarea si pregatirea lor.
Criza a facut in asa fel incat a redat puterea angajatorilor, in domeniul pietei muncii. Nu se mai fac angajari in ritmul acela debordant, pretentiile sunt mult mai ridicate, negocierea salariului si conditiilor sunt mult mai dificile. Balanta puterii s-a inclinat mult. 
Conform unui studiu efectuat de Institutul National de Statistica, numai 33,6% din tinerii care si-au cautat un loc de munca in primul an de la absolvire sunt acum angajati.
Enuntarea temei
Ce este mai important pentru angajatori? Experienta sau potentialul? Ce conteaza mai mult pentru el? O diploma de licenta sau un CV stufos la capitolul "Experienta"?
Vom incerca sa dezbatem aceste intrebari, prin metoda analizei pro-contra necesitatii experientei in cadrul pietei muncii, si cat de important este acest atu in conditiile actuale a economiei.
Argumente pro: De ce pun accent angajatorii pe experienta profesionala?
Din cauza conditiilor economice actuale, companiile si-au eliminat strategia agresiva de extindere, cand angajau pe salarii mari oameni fara experienta, in care investeau ulterior.
Firmele nu-si mai permit sa arunce banii pe fereastra, asa ca au redus drastic bugetele pentru training-uri, acestea fiind adresate doar persoanelor deja angajate , pentru capatarea de noi cunostinte, si specializare. Altfel spus, firmele nu mai pot acoperi costurile de formare a personalului nou-venit.
Balanta se inclina in avantajul angajatorilor, si asta deoarece, o data cu criza financiara, exista o oferta mai gene!roasa a pietei de resurse umane, iar com!paniile se asteapta la candidati calificati atunci cand recru!teaza.
Care sunt motivele pentru care unii angajatori solicita experienta de munca? 
Unul dintre ele este ca, in conditiile actuale ale crizei economice, ei au de unde alege, si au gasit in anul 2009 specialisti si personal gata format, la un nivel salarial scazut.
Al doilea motiv este ca natura ofertelor de munca s-a schimbat, lucru determinat de competitia dura, care a schimbat piata si a facut ca joburile in sine sa devina mai dificile, imprumutand ca!racteristici multiple si responsabilitati care nu le erau specifice. Pe timp de criza angajatorii prefera sa aloce resursa rara - banii - pozitiilor cu nivel de experienta mai avansat si sa redistribuie sarcinile din fisa postului de entry-level celor deja existenti in companie. Astfel, oameni cu experienta de cinci ani intr-un domeniu accepta joburi pe care in trecut doar tinerii le acceptau.


Fisiere in arhiva (1):

  • Experienta in Angajare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!