Etică și relațiile publice

Extras din referat Cum descarc?

In afaceri si in societate,morala specialistilor in relatii publice este pusa la indoiala, iar standardul etic este din ce in ce mai scazut.
Daca etica specialistilor in relatii publice este pusa sub semnul intrebarii, nu se poate presupune ca acest lucru s-a intamplat peste noapte sau ca a fost realizat exclusiv din cauza disperarii unora. Totusi, reflecta foarte mult timpurile in care traim.
Relatiile publice au fost descrise ca intruchiparea ,, generatiei eu", pentru ca exista o vadita preocupare pentru aprecierea de sine, auto-constientizare si egocentrism. In anii '90, principiile relatiilor publice se puteau observa din publicatiile dedicate stilurilor de viata si din profilurile celor din lumea afacerilor - promotorii din diverse domenii, directori generali celebri, modele pentru viitorii directori executivi.
A fost o perioada deosebita pentru specialistii in relatii publice. Mai mult ca niciodata, au fost lansate companii noi, majoritatea prin oferte publice initiale. lar noua tehnologie a adus schimbari rapide. Tineri directori, presedinti si fondatori ai celor mai ,,tari" companii purtau tricouri, blugi si adidasi, aveau ultima generatie de masini sport sau de motociclete. Era perioada directorilor executivi in stilul starurilor rock. Erau identificati de critici prin modelul de blugi purtati si prin simtul dezvoltat al proprietatii.
Aceasta dezvoltare tehnologica si proliferare a directorilor exe!cutivi celebri si a companiilor pe internet a adus nu doar o schimbare in infatisarea staffului executiv, ci si o schimbare culturala, reguli inedite, definitii si standarde noi de acceptabilitate sociala.
Iata cateva elemente-cheie care au stimulat schimbarea culturala:
- Internetul
- Blogurile
- Comunicarea wireless
- Schimbul de fisiere prin internet
- Tehnologia TiVo
- Telefoanele mobile
- Televiziunea prin cablu
- Viagra
- Falimentul companiei de electricitate Enron
- Drepturile homosexualilor
- Crearea retelelor de radio sau televiziune
- SIDA
- Site-ul de stiri online Drudge Report
- Raportul Starr (in scandalul Monica Lewinsky)
Tehnologia a jucat un rol important in schimbarile culturale, dar reclamele la televiziune care vorbeau despre ,,noua atitudine" descriau foarte putin schimbarile din economie, limbaj, stiluri si valori. Ganditi-va la urmatoarele exemple :
Procesul lui O. J. Simpson a schimbat modul de perceptie a milioane de oameni despre avocati, comentatori ai programelor de stiri, diferente rasiale si despre lege.
Au fost distribuite prezervative in liceele publice, iar reclamele Ia
prezervative au aparut in ziare si la televiziune


Fisiere in arhiva (1):

  • Etica si Relatiile Publice.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!