Etape In Dezvoltarea Comunicarii Umane

Extras din referat Cum descarc?

Impresionanta noastra abilitate de astazi de a transmite mesaje instantaneu, la distante uriase, si intelesuri similare unor milioane de oameni simultan, ne este atit de familiara tuturor, incit ne vine usor sa privim acest lucru cu nonsalanta. Totusi, din perspectiva vietii umane, asa cum exista ea din timpurile stravechi, ceea ce facem noi astazi cind deschidem ziarul, deschidem radioul, mergem la un film sau privim la telivizor reprezinta o schimbare cu adevarat extraordinara in comportamentul legat de comunicarea umana.
In pofida cercetarilor neobosite si a celor mai mari eforturi analitice ale cercetatorilor care au studiat comunicarea in ultima jumatate de secol, nu suntem siguri ce inseamna aceasta schimbare, cum ne influenteaza ea din punct de vedere individual sau colectiv, sau cum va modela ea viitorul nostru. Cu alte cuvinte, implicatiile, influentele si consecintele dezvoltarii impetuoase a mass-media sunt, pina in prezent, incomplet intelese. Totusi in prezent este clar ca mass-media influenteaza publicul si intreaga societate.
Ceea ce nu intelegem pe deplin este cum si in ce masura. Cu alte cuvinte, cautam sa intelegem cum are loc comunicarea de masa si ce consecinte are ea atit pentru indivizi, cit si penru ordinea sociala.
Una din modalitatile de a aborda o astfel de lucrare este sa oferim o perspectiva istorica larga, in cadrul careea aparitia rapida a mass-media curente poate fi inteleasa ca unul din cele mai radicale progrese ce au avut loc in cadrul abilitatii de a comunica a homo sapiens. Dupa cum vom vedea, anumite schimbari revolutionare anterioare referitoare la capacitatea oamenilor de a transmite anumite intelesuri catre altii au avut influente cu adevarat puternice in dezvoltarea gindirii, comportamentului si culturii. Daca vom intelege aceste schimbari si consecintele lor, vom putea evalua mai usor un aspect important al mass-media contemporane; desi au aparut foarte recent, ele sunt deja atit de importante pentru viata noastra zilnica, incit ar putea sa ajute la modelarea destinului speciei noastre, in viitor.
Desi experienta anterioara nu este un ghid sigur pentru viitor, merita sa priviminapoi pentru a vedea ce s-a intimplat in anumite perioade, cind oamenii au devenit capabili sa comunice pe cai total diferite. Este potrivit asadar sa incepem cu inceputul si sa vedem pe scurt unde si cind a aparut comunicarea umana, cum s-a imbunatatit brusc in anumite perioade in cursul indelungat al dezvoltarii preistorice si istorice si cum au afectat acele schimbari cursul viesii oamenilor obisnuiti.
Pe baza fragmentelor de fosile adunate cu multe eforturi de catre paleoantropologi timp de mai bine de un secol, s-a constatat ca procesul evolutiv care, in cele din urma a avut ca rezultat oamenii contemporani dateaza de aproximativ 70 de milioane de ani. Acestea au identificat o creatura mica, asemanatoare sobolanului (proconsul), care a trait pe vremea dinozaurilor, ca fiind stramosul nostru indepartat. Pornind ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Etape In Dezvoltarea Comunicarii Umane
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!