Conflict al Civilizatiilor

Extras din referat Cum descarc?

Traim intr-o lume formata din aproximativ 200 de state. Circa 40 la suta dintre acestea s-au nascut ca atare dupa 1970. Dincolo de ele - sau mai precis in interiorul acestor entitati - exista 5.000 de grupari etnice si se vorbesc peste 9.000 de limbi distincte.
In aceasta lucrare mi-am propus sa analizez un subiect sensibil la nivel international , o problema reala cu care ne confruntam, si anume confruntarea intre civilizatii , o problema la care nu s-a gasit , cel putin pana la acest moment, vreo solutie. Pentru a ilustra mai bine acest aspect, am ales un film in care exista o confruntare intre patru civilizatii datorata culturilor si credintelor diferite si, in consecinta, cu retorici diferite. Pentru a-mi usura munca si a face subiectul mai usor de inteles, m-am gandit sa transpun acest subiect intr-un caz concret - filmul Babel. 
Consider ca insusi sensul titlului e evident, si vorbeste de la sine: patru dintre numeroasele popoare ale lumii, alese la intamplare, puse sa interactioneze printr-un joc al hazardului, si finalmente incapabile sa comunice. In conditiile societatii contemporane, aparent integrate si declarat globalizate, prapastiile dintre oameni sunt mai adanci si mai largi ca oricand. La ce ne foloseste universalitatea limbii engleze, omniprezenta celularelor, a internetului si a satelitilor, cand oamenii raman purtatorii ancestralului blestem divin de a grai in limbaje sufletesti diferite? Titlul filmului se refera, fara indoiala, la Turnul Babel, sau povestea din Torah, mai exact din Geneza, din vechiul Babilon, care in zilele noastre e Iraqul. Povestea antica explica difrerenta dintre culturi, religii, principii sociale, ca pedeapsa data de Dumnezeu oamenilor pentru aroganta lor. "Babel"nu adreseaza direct mesajele religioase dar lasa publicul sa fie martor si sa reflecte la diversitatea culturala a umanitatii, alaturi de divergentele pe care le cauzeaza aceasta uneori. Este despre dispersarea unor societati umane de la origini, in caminul altor civilizatii si conflictele actuale ale acestor culturi eterogene.
Desi la prima vedere cele patru civilizatii par a fi fost alese la intamplare, ele sunt foarte diferite in ceea ce priveste perceptia generala asupra vietii, modul si conditiile de viata, diferente datorate mediului in care traieste fiecare dintre ele. Voi arata in cele ce urmeaza caracteristicile cele mai reprezentative pentru fiecare civilizatie in parte, care le fac atat de diferite.


Fisiere in arhiva (1):

  • Conflict al Civilizatiilor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!