Comunicarea prin Gesturi

Extras din referat Cum descarc?

Unul din cele mai cunoscute simboluri care denota inselaciunea este imaginea celor trei maimute intelepte care nu aud, nu vorbesc si nu vad nimic rau.
Cu alte cuvinte atunci cand vedem, vorbim sau auzim ceva ce nu este adevarat, avem tendinta de a ne acoperi gura, ochii sau urechile cu mainile.
Aceste gesturi sunt cel mai evidente la copii. Pe masura ce avansam in varsta invatam sa disimulam mai bine ceea ce simtim, iar aceste gesturi sunt mai mascate.
Daca observati aceste gesturi la cineva nu inseamna neaparat ca persoana minte sau doreste sa va insele. Ar putea insa insemna si asta, iar observarea acestor gesturi in combinatie cu alte informatii v-ar putea confirma suspiciunile.
Acoperirea gurii
Este unul din putinele gesturi la adult care sunt asa de evidente ca si gesturile copiilor.
Uneori gestul este realizat prin acoperirea gurii cu doar cateva degete sau chiar cu pumnul inchis.
Trebuie diferentiat de gesturile care semnifica evaluarea.
Uneori oamenii incearca sa mascheze acest gest cu un tusit fals.
Daca persoana face acest gest cand vorbeste acest lucru indica faptul ca minte.
Daca il face cand ii vorbesti tu indica faptul ca gandeste ca tu minti!
Atingerea nasului
Este o versiune sofisticata, deghizata a gestului acoperirii gurii.
Poate consta in cateva gesturi de frecare usoara a nasului sau poate fi o atingere rapida, imperceptibila.
Daca de fapt gestul este declansat ca raspuns la o mancarime de obicei actiunea este foarte deliberata si reflecta clar un gest de frecare sau scarpinare.
Frecarea ochiului
"Sa nu vezi nici un rau" spune maimuta inteleapta, iar acest gest este incercarea creierului de a bloca inselaciunea, indoiala sau minciuna pe care le vede sau sa evite sa priveasca in fata persoana careia ii spune o minciuna.
Barbatii recurg de obicei la un gest viguros, iar daca este vorba de o minciuna mare privesc in laturi, de obicei in pamant.
Femeile recurg la o miscare delicata chiar sub ochi, probabil pentru ca au fost educate sa evite gesturile brutale sau pentru a nu-si strica machiajul; de asemenea evita privirea interlocutorului uitandu-se in tavan.


Fisiere in arhiva (1):

  • Comunicarea prin Gesturi.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!