Comunicarea Internă în Cadrul Bricostore

Extras din referat Cum descarc?

Cuvantul organizatie se refera la o scoala, universitate, firma economica, banca, institutiile de orice fel, partide politice si inca multe altele. Ceea ce distinge o organizatie de alte grupuri sociale este aspectul oficial, in mod obisnuit scris, al naturii obiectivelor, regulilor si al structurii pozitiilor pe care le ocupa membri ei. Acest lucru face ca structura organizatiei sa devina formala, suficient de clara, astfel ca ea poate fi pusa pe hartie sub forma unei diagrame organizationale.
Organizatia formala este definita ca un grup de dimesiune relativ mare care are norme, un numar de scopuri sau obiective oficiale, o structura de statusuri si roluri, precum si un set de reguli destinate sa promoveze obiectivele sale.
Orice organizatie se distinge printr-un numar de caracteristici definitorii, insa doua dintre ele sunt mai imporante. Prima se refera la comunicarea eficienta intre indivizi si grupuri care este esentiala pentru ca resursele, procesele si activitatile variate sa fie indreptate spre atingerea obiectivelor stabilite. A doua caracteristica este prezenta unui lider sau unor lideri care reprezinta placa turnanta a comunicarii in organizatii. 
Comunicarea in organizatii devine o problema majora in secolul al XXI-lea. Desi disciplina a ramas in esenta aceeasi, mijloacele afiliate si modalitatea de a o pune in practica au modificat natura acestei activitati. Profesionistii in comunicare ocupa un loc din ce in ce mai important in managementul organizatiilor si corporatiilor. Acesta realitate care s-a impus la nivel global trebuie sa castige teren si in Romania, diversele tipuri si forme de comunicare in grup si intre grupuri contribuind la realizarea organizatiilor.
Comunicarea este mai mult decat o functie organizationala importanta, ea reflecta valori, le mentine si le creaza, creaza retele prin care organizatia este unita, contruieste atitudini, comportamente si perceptii si se afla la baza oricarei interactiuni umane.
Noul concept de comunicare corporativa reprezinta totalitatea eforturilor unei corporatii de a comunica eficient si profitabil. In practica, ea este un instrument stategic al organizatiei contemporane cu scopul de a castiga avantaj competitiv in fata concurentei. Managerii folosesc acest instrument pentru a conduce, a motiva, a convinge si a informa atat angajatii cat si publicul extern.
Comunicarea competitiva este termenul folosit pentru a defini o mare varietate de functii ale managementului, functii legate de comunicarea interna si comunicarea externa ale unei organizatii. In functie de organizatie, comunicarea corporativa poate include: relatiile publice, relatiile cu angajatii, relatiile cu comunitatea, relatiile cu mass-media, relatiile financiare, comunicarea in situatii de criza etc.
O identitate si o imagine organizationale pozitive pot fi create si perpetuate prin intermediul unor programe coerente si bine gandite indreptate atat spre interiorul organizatiei, cat si spre publicul larg. Oamenii invata sa recunoasca o organizatie prin tot ceea ce face, de la produsele si serviciile pe care le vinde, pana la cladiri si angajati. Nevoia de a construi o imagine a organizatiei (corporatiei) nu a fost niciodata mai importanta decat supravietuirea ei.
Managementul inalt performant foloseste informatia si comunicarea pentru a monitoriza, evalua si imbunatati lantul de activitati creatoare de valoare si generatoare de avantaj competitiv, sustinut printr-un raspuns inovativ, flexibil, eficient si rapid la schimbarile de mediu. 
Este deja cunoascut ca, in ansamblul ei,o institutie sau o intreprindere se contruiesc si se mentin traversand numeroase procese si retele de comunicare, care, in cele din urma, le confera coerenta. Relatiile umane insele se contruiesc prin comunicare. Putem afirma astfel ca actiunea comunicationala si actiunea organizationala depind una de cealalta. 
Totodata, comunicarea interna dintr-o organizatie nu este un proces autonom, cum ar parea la prima abordare, tributar unui model mecanicist de comunicare. Comunicarea interna nu poate fi redusa la o simpla combinare dintre comunicarea ascendenta sau descendenta sau mutuala. Aceasta perspectiva este una superficiala si insuficienta pentru a descrie si explica dificultatile comunicarii intr-o organizatie.


Fisiere in arhiva (1):

  • Comunicarea Interna in Cadrul Bricostore.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!