Comunicare Interculturala

Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Cultura reprezinta o mostenire ce se transmite cu ajutorul codurilor de comunicatie specifice cum sunt gesturile ori cuvintele, scrisul si artele, mass media, media interactiva . Tot prin cultura se transmit, ritualurile, cunostintele teoretice, normele abstracte, religia etc. 
Pentru fiecare om, cultura, in ansamblul ei, reprezinta mediul specific de existenta, dispozitivul simbolic prin care isi tezaurizeaza cunoasterea si isi interpreteaza experienta istorica. Ea delimiteaza un domeniu existential, caracterizat prin sinteza dintre obiectiv si subiectiv, dintre real si ideal. 
Majoritatea limbilor moderne au preluat termenul ,,cultura" din limba latina, unde avea atat intelesul de cultivare a pamantului cat si pe cel de cultivare a spiritului, cu sensul larg de educatie, de formare a spiritului si a sufletului, de instruire si de modelare a personalitatii pe baza cunostintelor si a experientei personale.
A vorbi despre cultura nu este un lucru simplu, mai ales atunci cand se incearca stabilirea ,,comunicarii" dintre culturi cu un specific mai mult sau mai putin apropiat. De aceea pentru a putea transmite ceea ce realizam cultural avem nevoie de comunicare - elementul indispensabil al culturii.
Deoarece cultura nu poate fi cunoscuta fara studiul comunicarii, iar comunicarea nu poate fi inteleasa decat prin studierea culturii, am considerat necesara abordarea modului in care se realizeaza procesul comunicational. Insa, indiferent de schema de comunicare propusa, fiecare om trebuie sa fie constient ca interlocutorul confera un anumit cod mesajului pe care il transmite, iar pentru ca un proces de comunicare sa fie eficient acel mesaj codat trebuie decodat cat mai aproape de realitatile interlocutorului. Exista, insa, numeroase bariere care blocheaza acest proces numit comunicare, si anume: bariere de limbaj, de mediu, bariere datorate pozitiei emitatorului si receptorului, precum si bariere de conceptie.


Fisiere in arhiva (1):

  • Comunicare Interculturala.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!