Comunicare in Retele

Extras din referat Cum descarc?

Dorim sa studiem calitatea relatiilor dintre angajatii unei companii de telefonie mobile, pentru a mentine si imbunatati calitatea serviciilor. Prin urmare, studiem activitatea principalelor 8 echipe din departamentul IT, pentru solutionarea problemelor. 
Telefonia mobile este unul dintre domeniile de mare importanta ale zilelor noastre si a cunoscut o dezvoltare foarte rapida, in special in ultimul deceniu. Dezvoltarea alerta si nevoia continua de noi tehnologii sunt unele dintre principalele motive pentru care avem nevoie de o comunicare cat mai buna intre departamente. 
Rolul fiecarei echipe este sa contribuie cu informatii si profesionalism pentru ca lucrurile sa mearga cat mai bine. In functie de aceste roluri, comunicarea intre membrii retelei se realizeaza diferentiat, unii membri ai echipei avand nevoie de informatii, alti membri transmit informatii, iar in alte situatii ei trebuie sa colaboreze intre ei, sa schime date pentru a-si duce sarcina la bun sfarsit.
Am ales sa studiez relatiile din acest department, deoarece el capata o importanta tot mai mare in cadrul companiilor din Romania, in contextul in care managerii devin constienti de rolul semnificativ pe care il are aceasta functie in structura business-ului.
Sagetile vor indica modul de transmitere al informatiilor intre echipe si se va putea observa din schema urmatoare punctual central, unde ajung toate informatiile si in acelasi timp cel care le directioneaza mai departe.
Cele 8 echipe din cadrul departamentului sunt:
1. Manager department
2. Departament Software
3. Departament Hardware
4. Servicii de asistenta tehnica
5. Sectia dezvoltare
6. Sectia infrastructura
7. Remediere situatii urgente
8. Call Center
9. Consultanti IT
2.Analiza conectivitatii
2.1. Analiza dimensiunii si a densitatii
2.1.1. Calculul indicatorilor
Tinand cont de numarul de actori implicate in aceasta retea de comunicare (8), putem determina astfel dimensiunea maxima a retelei ( numarul de legaturi posibile intre aceste echipe):
Dimensiunea maxima a retelei = n! / (n-2)! = (n-1) x n = 9 x 8 = 72 
Daca studiem legaturile dintre echipe, putem calculca dimensiunea efectiva a retelei, legatura reciproca si o transmitere reciproca de informatii, care este simbolizata prin sageti in ambele sensuri.
In urma calculului am obtinut un numar de 22 de legaturi, deci Def = 22.
Pe baza acestor doua calculi, obtinem prin raport Dimensiune efectiva / Dimensiun maxima , densitatea retelei de comunicare : 22/72 = 0,30.


Fisiere in arhiva (1):

  • Comunicare in Retele.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!