Campanie electorală - Iliescu Dumitru

Extras din referat Cum descarc?

Campania electorala incadreaza un context aparte de manifestare a puterii politice. Proiectarea, conducerea, gestionarea si controlul campaniei electorale trebuie sa urmareasca indeaproape obiectivele generale si specifice ale campaniei si contextul politic si electoral al momentului.
Din punctul de vedere al ofertei politice, o campanie electorala poate fi:
- pur politica, fiind axata pe ideologia si doctrina partidului;
- puternic personalizata, concentrandu-se asupra calitatilor candidatului.
Conform legii 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, publicata in Monitorul Oficial Nr. 271 din 29 martie 2004, ,,au dreptul de a fi alesi consilieri sau primari cetatenii cu drept de vot care au implinit, pana in ziua alegerilor inclusiv, varsta de cel putin 23 de ani, daca nu le este interzisa asocierea in partide politice, potrivit art.40 alin. (3) din Constitutia Romaniei, republicata. Pot candida numai persoanele care au domiciliul pe teritoriul unitatii administrative - teritoriale in care urmeaza sa fie alese."
O persoana poate candida ca fiind:
- reprezentant al unui partid situatie in care toate demersurile sunt reglementate si derulate de partidul respectiv;
- independent situatie in care candidatii independenti trebuie sa prezinte o lista de sustinatori care sa cuprinda minimum 2% din numarul total al alegatorilor inscrisi in listele electorale permanente din circumscriptia pentru care candideaza, dar nu mai putin de 200 in cazul comunelor.
Fiecare comuna, oras si municipiu are un primar ales prin vot exprimat pe baza scrutinului uninominal pe o durata de 4 ani. Propunerile de candidati pentru consilierii locali, consilierii judeteni si pentru primari se fac pe circumscriptii electorale si se depun la birourile electorale de circumscriptie cel mai tarziu cu 30 de zile inainte de data alegerilor.
In desfasurarea studiului de caz am optat pentru analiza campaniei electorale a candidatului Iliescu Dumitru realizata in comuna Diosti, judetul Dolj si in a carei componenta se afla satele Diosti, Radomir si Ciocanesti. Candidatul este reprezentantul Partidului National Taranesc Crestin Democrat (PNTCD) si se afla in derularea campaniei electorale pentru detinerea celui de-al patrulea mandat electoral. Anuntarea candidaturii pentru alegerile locale se situeaza, ca moment, intre nominalizarea candidatului de catre partid (pentru candidatii sustinuti de un partid politic) si depunerea oficiala a candidaturii la Birourile Electorale. Scopul lansarii inainte de depunerea oficiala este evident: candidatul doreste sa fie remarcat, sa acorde un timp electoratului pentru a se familiariza cu el.
Lansarea oficiala a campaniei a avut loc in data de 07.05.2012 si a avut la baza urmatoarele actiuni politice:
- instituirea unui sistem de obiective care sa coboare pana la nivelul executantilor;
- participarea intregului personal la stabilirea obiectivelor in a caror rezolvare este implicat;
- individualizarea bugetelor de cheltuieli pe principalele subdiviziuni organizatorice;
- instituirea unui sistem de control continuu;
- corelarea stransa a recompenselor si sanctiunilor cu rezultatele efectiv obtinute.
Programul politic al domnului Iliescu Dumitru are la baza viziunea si misiunea partidului PNTCD ce are o serie de propuneri benefice pentru societate:
- Sanatatea populatiei este un deziderat national si nu sectorial, este o tinta permanenta si comporta luarea unor masuri pe termen scurt, mediu si lung, care trebuie sa fie respectate de orice formatiune politica, atunci cand participa la administrarea tarii;


Fisiere in arhiva (1):

  • Campanie Electorala - Iliescu Dumitru.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!