Campanie de informare publica - Panouri solare

Extras din referat Cum descarc?

Campania de Relatii Publice pe care o vom desfasura este una atat de constientizare cat si de informare, deoarece prin aceasta se intentioneaza informarea publicului cu privire la necesitatea folosirii energiei solare si la programul initiat de Ministerul Mediului, precum si modalitatea prin care pot beneficia de acest program.
Acest tip de campanie implica selectarea mijloacelor de implementare cele mai adecvate pentru a impune aceasta tema: prin media si prin organizare de evenimente.
II. Obiectivele campaniei
Obiectivele principale vizate prin realizarea acestei campanii promotionale sunt in primul rand de natura afectiva, urmarind crearea unei atitudini favorabile in raport cu folosirea panourilor solare, dar si dezvoltarea notorietatii programului Panouri Solare. 
Obiectivele secundare iau in vizor informarea publicului cu privire la importanta utilizarii energiei regenerabile.
III. Publicul tinta 
Profilul socio-demografic:
- 	Grupa de varsta: 28-50 ani.
- 	Mediul de rezidenta: urban 
- 	Venituri medii si mari.
- 	Studii medii si superioare.
Profilul psiho-grafic:
- 	Persoane care pun accentul nu numai pe avantaje pecuniare (consum redus de combustibil - rezulta factura mai mica la gaze), ci dau importanta si protectiei mediului natural. 
- 	Persoane care inteleg ca reducerea consumului de gaze contribuie la reducerea importurilor, cu efecte favorabile asupra balantei de plati externe a Romaniei.
IV. Analiza situatiei 
Soarele este o sursa imensa de energie. Aceasta ajunge pe Terra sub forma de radiatii solare, radiatii care pot fi captate si transformate in alte forme de energie: electrica, mecanica sau termica. Astfel, energia solara isi poate gasi utlizarea in domenii diverse, de la agricultura pana la cercetare.
Primele incercari de folosire ale energiei solare deteaza inca din secolul trecut. In prezent, aceasta este intalnita in foarte multe medii. Principalele moduri de utilizare a sa sunt insa urmatoarele: producerea de energie termica: incalzirea apei, incalzirea locuintelor sau a serelor; producerea de energie electrica prin intermediul celulei fotovoltaice. Aceasta este rolul unei lungi evolutii, de la alimentarea calculatoarelor de buzunar pana la centralele solare, ce pot alimenta cartiere intregi de locuinte. 
Acestea nu se opresc insa aici, marturie fiind zecile de dispozitive solare aflate pe piata, de la ceasuri de mana pana la sateliti.
De ce energie solara? Pentru ca este disponibila in cantitati imense, este si este ecologica. Captarea energiei solare nu este poluanta si nu are efecte nocive asupra atmosferei


Fisiere in arhiva (1):

  • Campanie de informare publica - Panouri solare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!