Analiza Site-ului Ministerului Educatiei al Republicii Moldova

Extras din referat Cum descarc?

Site-ul Ministerului Educatiei al Republicii Moldova: 
http://www.edu.gov.md/
Date generale despre site
Site-ul Ministerului Educatiei al Republicii Moldova a fost creat la sfirsitul anului 2004, in conformitate cu prevederile Strategiei Nationale de edificare a societatii informationale ,,Moldova electronica". Dezvoltarea si implementarea tot mai larga a tehnologiilor informationale pe arena internationala au impulsionat Ministerul Educatiei si alte institutii si organizatii din tara noastra intru incadrarea electronica in e-Guvernare. Acest site a aparut cu scopul de a asigura informarea cetatenilor Republicii Moldova despre activitatea Ministerului si transparenta actiunilor institutiei.
In conformitate cu Ordinul cu privire la aprobarea cerintelor-standard fata de paginile oficiale ale autoritatilor administratiei publice in reteaua Internet, accesul la informatia plasata pe pagina-web este liber si gratuit.
Stilul si designul site-ului
Accesind site-ul, am descoperit o pagina-web in design-ul careia predomina nuantele de albastru, aceasta culoare evocind autoritate, demnitate, siguranta, incredere si seriozitate, dar si ideea calmului, a pacii, a puterii si a profesionalismului. Albastrul este una dintre cele mai populare culori printre logo-uri si embleme si este folosita pe larg in educatie si alte design-ul altor site-uri guvernamentale. Nuantele acestui site-ului nu obosesc ochii si au un efect relaxant.
In antetul paginii, pe un fundal de culoarea albastrului cerului, este plasata stema Republicii Moldova, alaturi de ea fiind plasata denumirea paginii-web. In coltul din stinga observam fotografia unor copii asezati in banci, iar in cel din dreapta - fotografia invatatoarei.
Sub antet este plasata bara de meniuri, care contine butoanele pentru selectarea versiunii lingvistice, butonele de trecere la prima pagina, la paginile cu informatii despre burse si granturi, comunicate de presa si date de contact si butonul de trecere la harta site-ului. In aceasta bara se afla si butonul Verifica diploma, care permite verificarea diplomelor de bacalaureat, de licenta si de master.
| Acasa | Burse si granturi | Comunicate de Presa | Contacte | Harta Site Ro En Ru
Verifica diploma
MENIUL PRINCIPAL
Noutati si Evenimente
Despre Minister
Sistemul Educational
Politici educationale
Cooperare Internationala
Acte normative si de dispozitie
Educatie de calitate in mediul rural
Comunicate de Presa
Educatie incluziva
Olimpiade
Planuri si rapoarte de activitate
Prevenirea si combaterea coruptiei in invatamint
Elaborarea Programului de Dezvoltare Strategica al ME
Transparenta in procesul decizional
Serviciul Informare si Recunoasterea Calificarilor
In partea stinga a paginii, intr-un chenar de culoarea albastra deschisa, se afla meniul principal al site-ului, care include 17 rubrici. Sub meniul principal se afla inca trei chenare de aceeasi culoare, intitulate Admiterea 2010, Acte de studii si, respectiv, Profilaxia virusului A(H1N1). Sub chenarele date sint plasate link-uri care permit accesarea site-urilor: www.grigorevieru.md (site-ul dedicat poetului Grigore Vieru), www.educatie.md (site-ul Proiectului Educatie de calitate in mediul rural din Republica Moldova), www.gov.md (site-ul Guvernului Republicii Moldova), www.ctice.md (site-ul Centrului Tehnologii Informationale si Comunicationale in Educatie), www.aee.edu.md (site-ul Agentiei de Evaluare si Examinare), www.particip.gov.md, www.anofm.md (site-ul Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca) si alte site-uri utile.
Nounului
In conformitate cu Ordinul cu privire la aprobarea cerintelor-standard fata de paginile oficiale ale autoritatilor administratiei publice in reteaua Internet, toate materialele textuale sint plasate in formatele DOC sau PDF, obiectele grafice sint prezentate in formatele GIF sau JPG, iar in titluri nu sint utilizate fondul cursiv si sublinierile. Pe pagina nu sint postate fotografii de dimensiuni mari, iar obiectele grafice, care reprezinta in acelasi timp referinte, sin insotite de texte alternative.
Continutul paginii-web
Conform prevederilor Ordinul cu privire la aprobarea cerintelor-standard fata de paginile oficiale ale autoritatilor administratiei publice in reteaua Internet, pe site sint plasate informatiile cele mai recente, care reflecta situatia curenta si actualitatea.
Rubrica Noutati si Evenimente din meniul principal include toate evenimentele si actiunile efectuate de Ministerul Educatiei incepind cu 1 decembrie 2008. Daca accesam butonul Arhiva din partea de jos a paginii, gasim informatii despre activitatea Ministerului incepind cu 30 noiembrie 2004. In aceasta rubrica sint postate comunicate de presa, care informeaza despre evenimentele organizate de Minister sau despre cele la care au participat ministrul Educatiei sau alti reprezentanti ai institutiei, anunturi si documente in care sint anexate ordinele Ministerului. Tot in aceasta rubrica apar mesajele de felicitare din partea ministrului cu ocazia diferitelor sarbatori, cum ar fi spre exemplu mesajul de felicitare adresat profesorilor cu ocazia Zilei Profesorului sau, mai recent, mesajul de felicitare al ministrului cu prilejul sarbatorilor de Pasti.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Site-ului Ministerului Educatiei al Republicii Moldova.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!