Analiza Site-ului Ministerului Educației al Republicii Moldova

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 3458
Mărime: 108.67KB (arhivat)
Publicat de: Daniela Ş.
Puncte necesare: 8

Extras din referat

Site-ul Ministerului Educaţiei al Republicii Moldova:

http://www.edu.gov.md/

Date generale despre site

Site-ul Ministerului Educaţiei al Republicii Moldova a fost creat la sfîrşitul anului 2004, în conformitate cu prevederile Strategiei Naţionale de edificare a societăţii informaţionale „Moldova electronică”. Dezvoltarea şi implementarea tot mai largă a tehnologiilor informaţionale pe arena internaţională au impulsionat Ministerul Educaţiei şi alte instituţii şi organizaţii din ţara noastră întru încadrarea electronică în e-Guvernare. Acest site a apărut cu scopul de a asigura informarea cetăţenilor Republicii Moldova despre activitatea Ministerului şi transparenţa acţiunilor instituţiei.

În conformitate cu Ordinul cu privire la aprobarea cerinţelor-standard faţă de paginile oficiale ale autorităţilor administraţiei publice în reţeaua Internet, accesul la informaţia plasată pe pagina-web este liber şi gratuit.

Stilul şi designul site-ului

Accesînd site-ul, am descoperit o pagină-web în design-ul căreia predomină nuanţele de albastru, această culoare evocînd autoritate, demnitate, siguranţă, încredere şi seriozitate, dar şi ideea calmului, a păcii, a puterii şi a profesionalismului. Albastrul este una dintre cele mai populare culori printre logo-uri şi embleme şi este folosită pe larg în educaţie şi alte design-ul altor site-uri guvernamentale. Nuanţele acestui site-ului nu obosesc ochii şi au un efect relaxant.

În antetul paginii, pe un fundal de culoarea albastrului cerului, este plasată stema Republicii Moldova, alături de ea fiind plasată denumirea paginii-web. În colţul din stînga observăm fotografia unor copii aşezaţi în bănci, iar în cel din dreapta – fotografia învăţătoarei.

Sub antet este plasată bara de meniuri, care conţine butoanele pentru selectarea versiunii lingvistice, butonele de trecere la prima pagină, la paginile cu informaţii despre burse şi granturi, comunicate de presă şi date de contact şi butonul de trecere la harta site-ului. În această bară se află şi butonul Verifică diploma, care permite verificarea diplomelor de bacalaureat, de licenţă şi de master.

| Acasă | Burse şi granturi | Comunicate de Presă | Contacte | Harta Site Ro En Ru

Verifică diploma

MENIUL PRINCIPAL

Noutăţi şi Evenimente

Despre Minister

Sistemul Educaţional

Politici educaţionale

Cooperare Internaţională

Acte normative şi de dispoziţie

Educaţie de calitate în mediul rural

Comunicate de Presă

Educaţie incluzivă

Olimpiade

Planuri şi rapoarte de activitate

Prevenirea şi combaterea corupţiei în învăţămînt

Elaborarea Programului de Dezvoltare Strategică al ME

Transparenţa în procesul decizional

Serviciul Informare şi Recunoaşterea Calificărilor

În partea stîngă a paginii, într-un chenar de culoarea albastră deschisă, se află meniul principal al site-ului, care include 17 rubrici. Sub meniul principal se află încă trei chenare de aceeaşi culoare, intitulate Admiterea 2010, Acte de studii şi, respectiv, Profilaxia virusului A(H1N1). Sub chenarele date sînt plasate link-uri care permit accesarea site-urilor: www.grigorevieru.md (site-ul dedicat poetului Grigore Vieru), www.educatie.md (site-ul Proiectului Educaţie de calitate în mediul rural din Republica Moldova), www.gov.md (site-ul Guvernului Republicii Moldova), www.ctice.md (site-ul Centrului Tehnologii Informaţionale şi Comunicaţionale în Educaţie), www.aee.edu.md (site-ul Agenţiei de Evaluare şi Examinare), www.particip.gov.md, www.anofm.md (site-ul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă) şi alte site-uri utile.

Nounului

În conformitate cu Ordinul cu privire la aprobarea cerinţelor-standard faţă de paginile oficiale ale autorităţilor administraţiei publice în reţeaua Internet, toate materialele textuale sînt plasate în formatele DOC sau PDF, obiectele grafice sînt prezentate în formatele GIF sau JPG, iar în titluri nu sînt utilizate fondul cursiv şi sublinierile. Pe pagină nu sînt postate fotografii de dimensiuni mari, iar obiectele grafice, care reprezintă în acelaşi timp referinţe, sîn însoţite de texte alternative.

Conţinutul paginii-web

Conform prevederilor Ordinul cu privire la aprobarea cerinţelor-standard faţă de paginile oficiale ale autorităţilor administraţiei publice în reţeaua Internet, pe site sînt plasate informaţiile cele mai recente, care reflectă situaţia curentă şi actualitatea.

Rubrica Noutăţi şi Evenimente din meniul principal include toate evenimentele şi acţiunile efectuate de Ministerul Educaţiei începînd cu 1 decembrie 2008. Dacă accesăm butonul Arhiva din partea de jos a paginii, găsim informaţii despre activitatea Ministerului începînd cu 30 noiembrie 2004. În această rubrică sînt postate comunicate de presă, care informează despre evenimentele organizate de Minister sau despre cele la care au participat ministrul Educaţiei sau alţi reprezentanţi ai instituţiei, anunţuri şi documente în care sînt anexate ordinele Ministerului. Tot în această rubrică apar mesajele de felicitare din partea ministrului cu ocazia diferitelor sărbători, cum ar fi spre exemplu mesajul de felicitare adresat profesorilor cu ocazia Zilei Profesorului sau, mai recent, mesajul de felicitare al ministrului cu prilejul sărbătorilor de Paşti.

Preview document

Analiza Site-ului Ministerului Educației al Republicii Moldova - Pagina 1
Analiza Site-ului Ministerului Educației al Republicii Moldova - Pagina 2
Analiza Site-ului Ministerului Educației al Republicii Moldova - Pagina 3
Analiza Site-ului Ministerului Educației al Republicii Moldova - Pagina 4
Analiza Site-ului Ministerului Educației al Republicii Moldova - Pagina 5
Analiza Site-ului Ministerului Educației al Republicii Moldova - Pagina 6
Analiza Site-ului Ministerului Educației al Republicii Moldova - Pagina 7
Analiza Site-ului Ministerului Educației al Republicii Moldova - Pagina 8
Analiza Site-ului Ministerului Educației al Republicii Moldova - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Analiza Site-ului Ministerului Educatiei al Republicii Moldova.doc

Alții au mai descărcat și

Comunicarea în Cadrul Grupului

Oamenii traiesc organizati în grupuri deoarece sunt fiinte sociale. Un grup social reprezinta un ansamblu de indivizi între care exista relatii...

Comunicare verbală și non-verbală

COMUNICAREA NONVERBALA Intr-un sens foarte larg acest termen desemneaza orice proces prin care o informatie este transmisa de la un element la...

Te-ar putea interesa și

Reintegrarea Socială a Persoanelor Eliberate din Detenție

INTRODUCERE Socializarea persoanelor eliberate din detenţie sau asistenţa post-penală vizează sensul valoric al societăţii. Scopul oricărei...

Studierea Structurii Sistemului Informațional

1.1 Scopul lucrării: Analiza şi sinteza componentelor de bază ale structurii sistemului informațional și a unui calculator personal tipic cu...

Ai nevoie de altceva?