Analiza reclamei

Extras din referat

In reclama este infatisat un barbat care a fost normal, dar tot cautand magazine unde pretul este cel mai mic, a ajuns sa aiba probleme psihice. Cand conducatorii spitalului ajung la decizia ca este vindecat, vor sa-l elibereze, dar nu inainte de a-l supune unul ultim test, pe care se pare ca la prima vedere l-ar trece. Dupa examinare, decizia medicului este sa il externeze pe domn. In momentul in care trebuie sa-si ia lucrurile personale, la vederea cutiilor de depozitare, pacientul revine la starea lui de agitatie, fiind intr-o continua cautare de promotii si beneficii materiale. Instantaneu este luat, decizia de eliberare fiind anulata.
b) Identificarea scopului si a produsului
Spotul nu promoveaza un produs anume ci face referire la totalitatea produselor si serviciilor oferite de Altex. Scopul este acela de a-l face pe om sa vina direct la magazinele lor, avand si o garantie a veridicitatii informatiilor prin promotia ce ofera de doua ori diferenta fata de un eventual pret mai mic decat cel de la Altex.
c) Analiza reclamei
Mesajul este unul imperativ: ,, Vino la Altex" care denota incredere si siguranta. Se adreseaza in special persoanelor care sunt tipicare, care nu vor sa iroseasca banii sau care au posibilitati materiale modeste. Spotul este realizat intr-o maniera vesela, haioasa care poate starni curiozitatea oricui. Se stie ca cei mai multi dintre romani cauta intotdeauna locurile cu preturile cele mai mici, asa ca strategia reclamei s-a bazat in special pe pret. In plan secund s-a pus importanta pe timpul clientilor, fiind scutiti de cautari inutile, dar si pe rabdarea, sau de ce nu sanatatea acestora. Reclama face apel direct la emotiile publicului legate de necesitatea satisfacerii nevoilor. Nu se face apel la ratiune sau la logica, pentru ca, oamenii sunt extrem de influentabili la nivel emotional


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza reclamei.doc

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!