Analiza Comunicationala a Unui Talk Show

Extras din referat Cum descarc?

Canal de televiziune: PRO TV Chisinau
Data si ora: 20 ianuarie 2009, ora 21.00
Moderator: Lorena Bogza
Tema emisiunii: A murit Grigore Vieru?
Subiecte abordate: Grigore Vieru - omul si poetul.
Marele poet Grigore Vieru a murit la 18 ianuarie 2009. Realizatorii emisiunii In Profunzime, au facut o editie speciala cu ocazia acestui eveniment. Gazda emisiunii, Lorena Bogza, i-a avut ca invitati pe cei care l-au cunoscut si au colaborat cu marele poet: compozitorul Eugen Doga, poetul si prozatorul Ion Hadarca si actorul Gheorghe Urschi.
Emisiunea avut loc la ora 21.00 a zilei in care a avut loc ceremonia de inmormantare a marelui poet.
Studioul in care are loc transmisiunea este decorat in culori calde de galben si maro, ceea ce creeaza o atmosfera calda si inspira confort pentru cei prezenti. 
Cei prezenti in platou sunt asezati in fotolii dispusi in forma unghi drept, iar in fata lor se afla o masuta dreptunghiulara fiecare avand cate o ceasca de ceai in fata. Invitatii emisiunii sunt amplasati de-a lungul unei laturi a mesei, iar moderatoare este asezata in dreptul laturii scurte a mesei, astfel putand sa creeze un contact cu invitatii si in acelasi timp sa poata coordona mai usor discutia dintre ei. Aceasta asezare, totusi, fiind si una strategica: permitand captarea imaginii video de catre cameraman, care sa poata cuprinde inreg spatiul.
Faptul ca sunt asezati in fotolii permite celor prezenti o oarecare destindere si libertatea de a exprima mult mai usor emotiile si sentimentele care i-au legat de Grigore Vieru. 
Atat moderatoarea, Lorena Bogza, cat si interlocutorii sai sunt imbracati in negru, comunicand astfel despre tragicul eveniment care constituie subiectul emisiunii, dar si respectul pentru amintirea poetului.
Tipul de comunicare desfasurat este interpersonal de grup. Fiecare dintre cei prezenti a avut rol atat de emitator, cat si de receptor: opiniile referitoare la subiect impartasindu-se in mod egal intre invitati si moderatoare, iar discutia a avut un caracter familiar. Moderatoarea avea rolul de a coordona conversatia punand intrebari precum: "Cum l-ati cunoscut fiecare dintre voi pe Grigore Vieru?" sau "Ce-i placea si ce nu-i placea poetului?".
Pe parcursul emisiunii discutia s-a mentinut pe o tonalitate calma si fara variatii generale de tonalitate, dat fiind subiectul abordat, cu un debit verbal mediu spre lent fara prea multe variatii. Exceptii facand momentele de indignare in care discutia se axa pe cauzele si imprejurarile mortii poetului: (Eugen Doga)"Cine pune, lume, la mijloc de strada un stalp de beton?".
Dat fiind ca discutiile s-au creat intr-o modalitate improvizata, este usor de observat prezenta pauzelor in comunicarile celor prezenti, dar si in urma unui discurs incheiat al unuia dintre interlocutori, mentinandu-se pauzele specifice unui astfel de moment. De mentionat sunt pauzele reflectorii, care insoteau replicile de admiratie fata de poet al invitatilor.
Pe parcursul conversatiei celor prezenti s-a mentinut un nivel pozitiv de politete lingvistica, fiind folosite eufemismele si litotele; formularile intensive; minimizatori; pronume de politete:
Moderatoarea:
-"As vrea sa va intreb...";
-"Mi-am propus sa nu discutam despre atacurile asupra poetului, desi s-ar putea sa ajungem si la un asemenea punct pe parcursul emisiunii...";
-"M-am gandit ca poate ne amintim in aceasta seara despre Grigore Vieru cum era...";
-"Cum l-ati cunoscut domniile voastre...";
-"...iar asta, spunea domnia sa, se rasfrange asupra sanatatii sale.";
-"Domnule Hadirca, dar dumneavoastra cum l-ati cunoscut pe Vieru? Adica, cum l-ati descrie?"
-"Trebuie sa recunoastem ca...";
-"Vreau sa va intreb, ce-i placea si ce nu-i placea poetului - din ce-l cunosteati dumneavoastra."


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Comunicationala a Unui Talk Show.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!