Utilitati Publice - Canalizare

Extras din referat Cum descarc?

Canalizarea este serviciul de evacuare a apei reziduale a consumatorilor casnici si industriali. Apa uzata de la cada, masina de spalat, WC, chiuvete etc. trece in reteaua de canalizare, care incepe inca din locuinta fiecarei persoane - prin sistemul de tevi de scurgere, apoi prin racordul de canal, ajunge in canalele mari si se scurge in casetele colectoare de sub Dambovita. De aici,ajunge la statia de epurare Glina (inca in lucru), de unde revine in Dambovita.
In Bucuresti exista canalizare de peste 100 de ani, iar unele dintre aceste canale functioneaza si astazi. Aproximativ 34% din reteaua de canalizare are o vechime de peste 60 de ani, timp in care actiunea agentilor mecanici si chimici asupra tubulaturii din beton a canalelor a condus la atingerea unui grad avansat de uzura dovedit prin desele prabusiri ale tubulaturii canalelor de serviciu, blocand scurgerea apelor. 
Apele uzate menajere si industriale si apele meteorice sunt colectate intr-o retea de canalizare, de tip unitar. Ajutata de 12 statii de pompare (SPAU) amplasate in zonele depresionare, reteaua de canalizare transporta efluentii la extremitatea sud-estica a orasului unde se afla statia de epurare de la Glina, in prezent nefunctionala.
Aceasta retea de colectare si transport a apelor uzate este dispusa in forma de schelet de peste, avand ca ax central, coloana vertebrala, caseta situata sub Dimbovita, locul in care se varsa bazinele laterale. Acest enorm colector, compus din 2, apoi 3 casete cu latura de 3 m largime fiecare, a fost construit in acelasi timp cu amenajarea Dimbovitei. Este de retinut subdimensionarea sa in aval, in partea de sud-est a orasului, generatoare de inundatii la fiecare eveniment pluviometric deosebit.
Apele transportate in canalizarea Municipiului Bucuresti exceptand apele de ploaie, provin din:
-apa potabila distribuita din reteaua oraseneasca - Q = 15,93 mc/s 
-apa industriala - Q = 1,1mc/s 
-apa din epuismente si drenuri - Q = 1,09 mc/s 
-apa lacurilor interioare cu izvoare proprii din oras - Q=1,06mc/s 
-apa surselor proprii ale diferitelor folosinte - Q= 0,95mc/s 
Din datele de mai sus se poate concluziona ca din Municipiul Bucuresti se deverseaza ape uzate cu un debit mediu de 20,13 mc/s. 
Investitiile realizate in perioada 2001-2004 
-achizitionarea de utilaje necesare curatirii gurilor de scurgere si desfundarii canalelor pentru urgentarea interventiilor si reparatiilor 
-inlocuirea retelei de canalizare - 2,4 Km - circa 40 miliarde lei 
-inlocuire conducte de canalizare - 4Km 
-reabilitarea retelelor de canalizare - circa 50 miliarde lei 
-extinderea retelei de canalizare - 4 Km conducte, circa 18 miliarde lei


Fisiere in arhiva (1):

  • Utilitati Publice - Canalizare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!