Transportul Public in Timisoara

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere 3
1. Reteaua de transport in comun din Timisoara 3
2. Sistemul de taxare 4
3. Primul sistem de urmarire a mijloacelor de transport in comun 
cu transmiterea datelor prin Internet 6
Concluzii 7
Bibliografie 8
Anexe 9


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
In municipiul Timisoara exista o retea vasta de transport, calatorii putand opta pentru tramvai, autobuz, troleibuz sau taxi. De-asemenea, calatorii din unele comune apropiate orasului, precum Ghiroda sau Giarmata Vii, pot opta pentru liniile metropolitane.
Regia Autonoma de Transport Timisoara (RATT) a fost infiintata in anul 1990, in prezent aflandu-se intr-o continua dezvoltare.
In lucrarea de fata am ales sa prezint transportul in comun in municipiul Timisoara intrucat acesta prezinta anumite particularitati ce il deosebesc de cele din alte orase.
Astfel, in prima parte a lucrarii sunt prezentate cateva informatii depre reteaua de transport in comun, respectiv liniile de transport si dotarea acestora.
A doua parte este reprezentata de sistemul de taxare, respectiv noul sistem de ticketing, care este una din modernizarile recente aduse sistemului de transport public din Timisoara.
Ultima parte prezinta o alta noutate in domeniul mijloacelor de transport in comun si anume sistemul de moni!to!ri!zare si management al traficului acestora, proiect dezvoltat si implementat in colaborare cu Primaria Timisoara.
1. Reteaua de transport in comun din Timisoara
Reteaua de transport in comun din Timisoara este in permanenta dezvoltare. In prezent exista 36 de linii de transport cu o lungime de 397,28 km, si anume: 
- 17 linii de autobuz (din care 6 linii expres)
- 12 linii de tramvaie
- 7 linii de troleibuz.
Timisoara poseda o retea extinsa de linii de tramvai, infrastructura necesitand lucrari de modernizare pe majoritatea lungimilor cailor de rulare. In acest sens, municipalitatea a inceput, in anul 2000, o serie de lucrari destinate modernizarii infrastructurii liniei cale din Timisoara, cu fonduri obtinute de la Banca Europeana pentru Investittii, Guvernul Romaniei si Consiliul Local Timisoara. In urma lucrarilor din cadrul acestui proiect ce s-au finalizat in anul 2006, au fost modernizati 40 de kilometri linie cale simpla. 
Toate statiile de tramvai din municipiu au fost amenajate in ultima perioada, incercand sa li se asigure calatorilor conditii bune, indiferent de starea vremii de afara. Prin grija Consiliului Local si a executivului Primarei Timisoara foarte multi cetateni timisoreni beneficiaza de transport in comun gratuit.
Transportul in comun in municipiul Timisoara se face in conditii bune. La tramvaie, pe langa refacerea liniei cale, in urma unor relatii de prietenie pe care Executivul Primariei le-a dezvoltat in ultimii ani cu conducerile unor orase din Germania, s-au primit, ca donatie, respectiv s-au achizitionat la un pret modic, tramvaie second hand aflate in parametrii calitativi superiori celor de productie romaneasca aflate in dotarea RATT. Astfel ca in prezent, in Timisoara, circula numai tramvaie provenite din Germania, care asigura un confort sporit calatorilor. 
La transportul cu autobuzul, prin finantare suportata de Consiliul Local, RATT a fost dotata cu 50 autobuze noi de productie Mercedes. Noile autobuze sunt dotate cu aer conditionat, Timisoara fiind primul oras din Romania care are astfel de mijloace de transport, la standarde europene.
In ceea ce priveste transportul cu troleibuzul, RATT incearca obtinerea unui credit ce va fi rambursat din surse proprii, pentru achizitionarea unui numar de 50 de troleibuze noi. In aceste conditii, putem spune ca in cel mai scurt timp Timisoara va avea cea mai moderna infrastructura de transport in comun din Romania. In prezent, reteaua de transport in comun din Timisoara asigura legaturi intre toate cartierele municipiului. Lunar RATT transporta in medie aproape 9 milioane calatori, mijloacele de transport ale regiei parcurgand peste 800.000 de kilometri.
2. Sistemul de taxare
Plata la calatoria cu mijloacele RATT se face in functie de numarul de statii parcurse. Din anul 2008, timisorenii beneficiaza de un nou sistem de ticketing. Concret, biletele au fost inlocuite de cartele electronice, iar la urcarea in mijlocul de transport, cartela este validata. Plata se face in functie de numarul de statii parcurse. La epuizarea creditului, cartelele vor putea fi reincarcate cu creditul dorit.


Fisiere in arhiva (1):

  • Transportul Public in Timisoara.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!