Tipuri de Comert Electronic

Cuprins referat Cum descarc?

Cuprins 1
Abstract 2
Cuvinte cheie 2
Introducere 3
1.Comertul electronic 3
2. Tipurile de comert electronic 4
2.1. Business-to-business (B2B) 5
2.2. Business-to-consumer (B2C) 5
2.3. Business-to-government (B2G) 6
Concluzii 6
Bibliografie 7


Extras din referat Cum descarc?

Abstract
"Internetul nu este o afacere adiacenta. 
Este o cale de a construi o afacere noua de dimensiuni uriase." 
Summer Redstone, director general Viacom 
Se stie ca Internetul a schimbat economia actuala, a schimbat modul in care se fac afacerile si modul de a gandi. Marea majoritatea a oamenilor folosesc Internetul, deoarece timpul este pretios iar comoditatea este mare, preferand sa isi faca cumparaturile de acasa, on-line. Din acest motiv s-au dezvoltat mai multe tipuri de comert electronic, Business-to-business (B2B), Business-to-consumer (B2C), Consumer-to-business (C2B), Consumer-to-consumer (C2C), Comert mobil (m-commerce), E-government: Government-to-business (G2B), Government-to-consumer (G2C). Este necesar sa intelegem asceste tipuri pentru a sti la momentul potrivit in ce categorie ne incadram.
Cuvinte cheie
- Comert electronic
- Business-to-business (B2B)
- Business-to-consumer (B2C)
- Business-to-government (B2G)
Introducere
In ziua de azi nu exista om care sa nu faca cumparaturi sau sa nu foloseasca vreun serviciu. Prin concluzie este foarte avantajos sa iti faci o afacere, dar cum majoritatea sunt dependeti de Internet, daca iti faci si o afacere electronica ai mai multe sanse sa reusesti.
Lucrarea de fata are menirea sa explice in cateva cuvinte ce inseamna comertul electronic, nu sa enumere mii de termeni legati de e-commerce doarece acestia au fost discutati in suportul de curs. Aceasta mai cuprinde si tipurile de comert electronic care au inceput sa fie tot mai prezente in vietile noastre, insa nu despre toate stim suficiente informatii. Totul va fi scurt si la obiect!
1.Comertul electronic
Unul dintre cele mai importante aspecte ale Inetrnetului este reprezentat de comertul electronic. Acesta permite utilizatorilor sa cumpere instantaneu si fara sa intampine interdictii in ceea ce priveste distantele si timpul. Fiecare dintre noi se poate conecta online, la orice ora din zi sau noapte si isi poate achizitionat tot ce isi doreste. E-commerce-ul ofera posibilitatea oricarui consumator sa comande bunuri si servicii cu ajutorul Internetului, renuntand astfel la mijloacele traditionale (mail, fax sau telefon).
Termenul de e-commerce incorporeaza toate suporturile care tin de tranzactiile care se desfasoara prin intermediul Internetului, cum ar fi comenzile, plata prin carti de credit, livrarea electronica a produsului comandata (doar atunci cand este cazul) etc. 
Comertul electronic poate fi comparat cu un trapez, deoarece aici increderea este vitala. La cei doi, comertul electronic si trapezul, increderea se bazeaza pe trei piloni: incredrea in mediu ( siguranta tranzactiilor, instrumentele legale si Internetul, la comertul electronic/ franghiile si siguranta retelei, la trapez), increderea reciproca intre parteneri( partenerii de afaceri sau negociatori/ coechipieri la trapez) si ultimul pion, dar nu cel din urma, incredere in sine.
Comertul electronic este un domeniu foarte divers care reuseste sa reuneasca o serie de activitati, organizatii diferite si tehnologii diverse. Deasemenea comertul electronic cuprinde si o serie de activitati. Insa companiile, pentru a folosi aceste aplicatii au nevoie de informatie, infastructura si servicii de suport corespunzatoare.
In ziua de azi asistam la un nou mod de a face afaceri, cel electronic care utilizeaza Internetul si diverse retele. Majoritatea companiilor, incepand cu companiile care se ocupa cu vanzarea cu amanuntul pana la spitale, au decis sa iti mute activitatea, integral sau partial, pe Internet.


Fisiere in arhiva (1):

  • Tipuri de Comert Electronic.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!