Solutii IT and C pentru Reducerea Costurilor Societatilor Comerciale

Extras din referat Cum descarc?

1.EXTERNALIZAREA SERVICIILOR IT
La ora actuala, un sfert din IMM-uri isi externalizeaza serviciile IT. Prin externalizarea serviciilor IT catre o firma specializata, costurile unei companii sunt mai mici decat in cazul in care aceasta ar angaja o persoana dedicata, iar companiile mici si medii incep sa-si dea seama de acest lucru.
DATE STATISTICE
Prin externalizarea IT-ului catre o firma specializata se obtin costuri mult mai scazute decat in cazul angajarii unei persoane dedicate si cu mult mai reduse fata de suportul primit de la un angajat "mai priceput" care, in principal, are alte atributii in cadrul companiei. 
Conform studiului IT Assist, 22% dintre firmele chestionate prefera sa apeleze la cunoscuti sau la angajati din firma care au cunostinte minime. In acest caz, reducerea costurilor este una falsa, deoarece, de cele mai multe ori, este necesara reconfigurarea si reinstalarea ulterioara a echipamentelor de catre un specialist in domeniu. 
O analiza recenta efectuata de IT Assist, firma ce ofera servicii de externalizare IT, arata ca 41% dintre firmele din Bucuresti apeleaza la un specialist pentru configurarea si optimizarea retelei sau a statiilor de lucru, 24% angajeaza o firma specializata si 17% au un angajat intern. Astfel, externalizarea serviciilor IT, o optiune foarte populara de altfel in tarile occidentale, este inca la inceput de drum in Romania 
In ceea ce priveste externalizarea activitatilor legate de IT, nu este suficient sa vorbim despre costurile pe care acest departament le implica. Intrebarile pe care ar trebui sa si le puna o companie mijlocie sau medie, in momentul in care ia in calcul o externalizare, se refera la complexitatea sistemului IT,si anume: cat de specializat trebuie sa fie personalul si cat de numeros;sau cit de greu se gasesc specialisti. Este important de evaluat, de asemenea, impactul asupra activitatii firmei in cazul in care una dintre componentele sistemului IT devine nefunctionala. In general, daca firma are un singur sediu, prefera sa externalizeze doar componentele specializate ale IT-ului, pastrand intern, din motive de costuri, serviciile generale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Solutii IT and C pentru Reducerea Costurilor Societatilor Comerciale.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!