Sisteme de Plati in Romania

Extras din referat Cum descarc?

Cec-urile de trezorerie SUA, eurocec-urile, cec-urile de calatorie sunt scontate pe loc?Sunt in suma fixa(ex.:50, 100USD) sau pot fi si in alte sume(mai mult sau mai putin rotunde)?Care din ele sunt la purtator si care nominale?
1.Cecurile de trezorerie SUA, eurocecurile si cecurile de calatorie se platesc pe loc, la prezentare.
2. In cazul eurocecurilor, in functie de tara, exista o suma maxima garantata. De exemplu, 400 DM in Germania si 300 de guldeni in Olanda. Eurocecurile se emit numai daca exista o carte de garantie (aidoma unui card) care certifica faptul ca persoana detinatoare a cecului poate tranzactiona/fructifica cecul respectiv.
Cat priveste sumele care pot fi trecute in respectivele titluri de valoare, valorile sunt rotunde in cazul cecurilor de calatorie care desi se emit in diverse valute au anumite cupiuri, in suma prestabilita. De exemplu: 10, 20 50 sau 100 USD. Eurocecurile pot fi si la zecimala.
3. Toate tipurile de cecuri de care ati mentionat sunt titluri de valoare cu caracter nominal. Eurocecurile si cecurile de calatorie sunt si la purtator, putandu-le lua cu dumneavoastra in orice excursie -de placere sau de afaceri - asa cum sper ca faceti si cu cardul bancar.
Cat dureaza incasarea unui cec emis in strainatate?
Termenul maxim pe care il prevede legea este de 70 de zile. 
Exista insa si alte modalitati de transfer electronic al banilor din strainatate. Folosirea unor servicii precum Money Gram sau Western Union va permite incasarea


Fisiere in arhiva (1):

  • Sisteme de Plati in Romania.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!