Procesul de Servuctie și Serviciile Oferite de Restaurantul Fast-Food McDonald's

Extras din referat Cum descarc?

- SCURT ISTORIC-
Mc.Donald's Corporation are compania mama in Oak Brook,Illinois.Inca din anii 1950,Mc.Donald's a revolutionat afacerile fast-food si compania a devenit cea mai cunoscuta din lume.Mii de restaurante Mc'Donald's in toate tarile lumii serveau milioane de clienti pe zi.Restaurantele cu servire rapida Mc.Donald's sunt populare mai ales in randul copiilor datorita promotiilor pe care le ofera ce constau in mini jucarii dar si locuri de joaca amenajate in incinta restaurantelor.
In 1948,fratii Dick si Mac Mc.Donald au reconstruit restaurantul cu servite rapida mobil ce il detineau in San Berdandino,California,creand prototipul pentru modernul fast-food restaurant din zilele noastre.Menuil era limitat la noua componente:hamburgeri,cheeseburgeri,3 tipuri de bauturi usoare,lapte,cafea,chipsuri din cartofi si cartofi prajiti.Cartofii frantuzesti si milkshake-urile au fost curand adaugate.Prin focusarea pe productia si servirea eficienta,Mc.Donald's a taiat preturile la hamburgeri de la 30 la 15 centi.Pe la mijlocul anilor 1950,originalul Mc.Donald's genera 350000 $ anual.In 1954,Roy Krok, om de afaceri si vanzator de aparate de milkshake-uri a vizitat restaurantul fratilor Mc.Donald si s-a convins ca acest concept poate lucra si in alte orase.Fratii Mc.Donald au fost de acord sa vanda in regim franciza Mc.Donald'd-ul lui Roy Krok.In anul 1955,Krok a format o companie de franchising numita Mc.Donald'd Systems Inc., si a deschis al doilea restaurant Mc.Donald's in Des Plaines,Illinois.
In primii 4 ani,compania a deschis 228 restaurante ce au generat 37.6 milioane$ anual.In 1962,Krok a adus fratilor Mc.Donald 2.7 milioane $ cota parte din profit.
De-a lungul anilor 1960,Mc.Donald's a devenit agresiv in campaniile de publicitate si marketink.In 1962,compania a adoptat arcadele aurii ca si marca inregistrata ia Ronald Mc.Donald,familiarul clown ce servea ca mascota pentru restaurant a fost introdus in anul 1963.In acelan,compania a anuntat ca a vandut peste 1 miliard de hamburgeri in intreaga lume.In 1968,Mc.Donald's a introdus pe piata Big-Mac-ul,produs ce a devenit rapid primul in preferintele clientilor.
Compania a lansat in 1970 campania "You deserve a break today" iar in 1972,Mc.Donald's avea 200 de restaurant cu servire rapida in lume si 1 miliard $ vanzari anual.Mc.Donald's a inceput de asemenea sa intreprinda actiuni caritabile.
Compania a deschis prima casa Ronald Mc.Donald's in Philadelphia,Penssylvania in 1974. Aceasta casa ajuta in principal spitalele din apropiere dar si familiile care aveau copii grav bolnavi.Astazi,Casa Mc.Donald's are mai mult de 170 de case de binefacere in 13 tari din intreaga lume.Multe dintre produsele nou introduse au avut din start un debut victorios,beneficiind de notorietatea de care se bucura acest tip de restaurant.In 1973,Mc.Donald's a inceput sa serveasca micul dejun iar in 1980 unul din patru americani mancau micul dejun la acest restaurant. In 1970 a fost introdus restaurantul mobil si la jumatatea anilor 1990,aceste restaurante detineau jumatate din vanzarile din Statele Unite.In 1983,compania a introdus Chicken McNuggets si in cateva luni a ajuns al doilea cel mai mare retailer de pui de pe piata.Expansiunea internationala a devenit parte a strategiei de piata a companiei.In 1988,Mc.Donald's avea 2600 magazine in afara Statelor Unite generand anual venituri de peste 1.8 miliarde $.Primul restaurant din afara Statelor Unite a fost deschis in 1967 si de atunci a inceput cucerirea pietelor internationale si a devenit un brand american puternic,cel mai puternic din segmentul de piata pe care activeaza. In 1994 compania avea 4700 francize ce generau un profit de 3.4 miliarde $ anual.Primul restaurant deschis in Moscova,Rusia a inregistrat 30000 de clienti in prima zi stabilind recordul cu cei mai multi clienti serviti intr-o singura zi.Doi ani mai tarziu recordul a fost doborat la Beijing cu 40000 clienti serviti in prima zi,compania deschisa in acest oras avand 850 angajati,doua bucatarii,700 de locuri si 29 de case de marcat.Compania a inceput sa ofere informatii despre mancare in meniu si a devenit preocupata de oferirea preparatelor usoare ca salatele sau iaurtul inghetat.


Fisiere in arhiva (1):

  • Procesul de Servuctie si Serviciile Oferite de Restaurantul Fast-Food McDonald's.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!