Procese de conservare ale alimentelor

Extras din referat

PROCESE DE CONSERVARE ALE ALIMENTELOR
Conservarea reprezinta pastrarea alimentelor in buna stare in timp mai indelungat.Degradarea alimentelor se numeste alterare. Alterarea este produsa de unul sau mai multi factori. Ea poate fi:
a. biologica
b. fizico-chimica
a. Biologica - este provocata de microorganisme si enzime. Microorganismele sunt fiinte microscopice care au o energie de inmultire si viteza cu care se face schimbul de substante dintre mediul exterior si celula microorganismului.
Drojdiile, prin fermentatie, transforma zaharul in dioxid de carbon si alcool - pe acest mediu bogat in alcool etilic se dezvolta bacteriile 737w225h acetice care transforma alcoolul in acid acetic. Acidul acetic poate fi consumat de mucegaiuri rezultand bioxid de carbon si apa.
Alterarea alimentelor animale este provocata de bacteriile de putrefactie care descompun substantele albuminoide in produsi asimiliabili. Alterarea este semnalata de substantele volatile rau mirositoare (amoniac, hidrogen sulfurat). Suprafata carnii devine umeda, lipicioasa, fibrele se inmoaie, culoarea se inchide, apoi ia un aspect cenusiu sau verde.


Fisiere in arhiva (1):

  • Procese de conservare ale alimentelor.doc

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!