Planificarea necesarului de resurse umane

Cuprins referat Cum descarc?

Argument 4 
CAPITOLUL I. BAZELE TEORETICE SI METODOLOGICE ALE PLANIFICARII RESURSELOR UMANE
1.1.Planificarea resurselor umane. Evolutie. Scop. Importanta .5
1.2.Necesitatea si cerintele planificarii resurselor umane .6
1.3.Planificarea resurselor umane. Actiuni necesare.Faze.Planul de asigurare a fortei de munca .7 1.4.Dimensiunea functionala si temporala a planificarii resurselor umane ...8
1.5.Modele si resurse de planificare a resurselor umane ...9
CAPITOLUL II. PLANIFICAREA STRATEGICA A RESURSELOR UMANE
2.1.Ce sa urmariti prin planificarea strategica a resurselor umane 12
2.2. Avantajele planificarii strategice a resurselor umane 13
2.3. Etapele planificarii resurselor umane . ..14
2.4. Strategiile si politicele de resurse umane . .. ..14
2.5. Cum sa procedati pentru planificarea resurselor umane in firma dvs ..16
2.6. Analiza ofertei de resurse umane ..17
2.7. Profilul angajatilor .. ..17
CAPITOLUL III. VINARIA PURCARI S.R.L.
3.1. Informatii generale despre organizatie ..20
3.2. Conacul Purcari .21
3.3. Despre companie .. .22
3.4. Resurse umane ..26
Concluzii .27
Bibliografie .28


Extras din referat Cum descarc?

ARGUMENT
In lucrarile de specialitate, cit si in discutiile de fiecare zi,managerii,expertii in management si chiar cei care nu au un contact direct cu acest domeniu,nu ezita sa afirme ca oamenii constituie '' bunul cel mai de pret" al unei firme,ca resursele umane reprezinta una dintre cele mai importante investitii ale firmei,ale carei rezultate devin tot mai evidente in timp. Investitia in oameni este calea cea mai sigura de a garanta supravietuirea unei firme sau de a asigura competitivitatea si viitorul acesteia.
Resursa umana este o resursa strategica a oricarei firme. Voi prezenta cateva argumente care sustin aceasta afirmatie. Resursele umane sunt unice in ceea ce priveste potentialul lor de crestere si dezvoltare, precum si capacitatea lor de a-si cunoaste si invinge propriile limite, pentru a face fata noilor provocari sau exigentelor actuale si de perspectiva.
Resursele umane reprezinta acele resurse ale firmei care indeplinesc criteriile necesare pentru a fi considerate sursa principala de asigurare a competitivitatii necesare, deoarece resursele umane sunt valoroase, rare, dificil de imitat si relativ, de neinlocuit. In general, toate resursele firmei sunt importante si folositoare, insa resursele umane si managementul lor sunt foarte importante si valoroase in confruntarea cu necunoscutul. Singurele resurse capabile sa produca si sa reproduca toate celelalte resurse aflate la dispozitia unei firme sunt resursele umane. Deoarece potentialul, experienta si pasiunea oamenilor, initiativele si dezvoltarea lor contribuie activ la cresterea eficientei si eficacitatii organizationale, oamenii pot fi considerati resursele active ale firmei. Fara prezenta efectiva a omului e pur si simplu imposibil ca o firma sa-si atinga obiectivele.
Intrucat firmele implica oameni, acestea trebuie sa-si asigure oamenii respectivi, sa le castige serviciile, sa le dezvolte aptitudinile, sa-i motiveze pentru nivelurile inalte de dezvoltare si sa asigure ca vor continua sa-si mentina atasamentul fata de firma. 
Omul este subiect, obiect si scop al diferitelor activitati, fiind totodata creator si consumator de resurse.
CAPITOLUL I. BAZELE TEORETICE SI METODOLOGICE ALE PLANIFICARII RESURSELOR UMANE
1.1. Planificarea resurselor umane .Evolutie. Scop. Importanta.
Pana la mijlocul celei de-a doua jumatati a secolului trecut, majoritatea organizatiilor acordau o atentie redusa planificarii resurselor umane, in raport cu celelalte laturi ale activitatii lor, motiv pentru care, frecvent, apareau necorelari intre necesarul si disponibilul de personal si dezechilibre in cadrul structurii interne a personalului (profesii / meserii / niveluri de pregatire / grupe de varsta ). 
Urmare acestui fapt, organizatiile si-au intensificat eforturile in acest domeniu si au inceput sa aplice sistemul de planificare a resurselor umane bazat pe metode de previziune din ce in ce mai riguroase.
Progresiv, s-a definit si conturat scopul planificarii resurselor umane : asigurarea organizatiei, la momentul potrivit, cu personalul necesar, in structura adecvata pe profesii, meserii, grupe de varsta, niveluri de pregatire
Planificarea resurselor umane realizeaza concordanta dintre oferta de personal (din interiorul organizatiei sau din exteriorul ei) si cererea de personal a organizatiei (posturi ce vor aparea sau vor deveni vacante in perioada urmatoare).
Planificarea resurselor umane este importanta, intrucat :
-permite asigurarea din timp a personalului necesar organizatiei, previzionat in functie de dezvoltarea anticipata a evolutiei acesteia ;
-asigura inscrierea costurilor cu personalul in limite judicioase ;
-preintampina aparitia dezechilibrelor majore generate de inexistenta personalului necesar, sau de existenta supra efectivelor de personal, in raport cu nevoile reale impuse de volumul de activitate al organizatiei ;
-ofera perspectiva clara a dezvoltarii resurselor umane ale organizatiei, a dezvoltarii personalitatii profesionale a fiecarui angajat.
Planificarea resurselor umane cuprinde:
-analiza situatiei prezente a resurselor existente in cadrul organizatiei ;
-interpretarea previziunilor de dezvoltare a acesteia in termeni de cerinte viitoare de resurse de munca ;
-definirea politicilor de dezvoltare a resurselor existente si de recrutare de noi cadre.


Fisiere in arhiva (1):

  • Planificarea necesarului de resurse umane.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

1. Burloiu, P. Managementul resurselor umane. Editura Lumina Lex,Bucuresti,1997 ;
2. Manolescu, A. Managemetul resurselor umane, Editura RAI,1998 ;
3. Chisu,Viorica Ana. Manualul specialistului de resurse umane. Informatii,instrumente de lucru,studii de caz. Editura IRECSON, Bucuresti,2002 ;
4. Cole G.A. Managementul Personalului. Editura Codecs ,2011 ;
5. Viorel Lefter,Alexandrina Deaconu,Cristian Marians,Irinel Marin,Ramona Puia,Elvira Nica. Editura Economica,2008 ;
6. www.puracri.md.


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!