- Titlu: ,,Cu ce strategie au reusit nemtii de la DM Drogherie Market sa ajunga la venituri de aproape 500 de milioane de lei in Romania" - Autor: Andra Stroe - Rezumat: Articolul este publicat in revista Business Magazin si este de actualitate. Deoarece economia tarii este cea mai importanta si de interes pentru cetateni, articolul prezentat are ca subiect strategia de dezvoltare a lantului DM in Romania. In 2007 Romania se afla in perioada de boom economic, iar din acest motiv, nemtii au profitat de facilitatea achizitiilor intracomunitare. Compania DM Drogherie Market a fost infintata in 1973, pana in prezent desfasurandu-si activitatea in 13 state. Acestia s-au dezvoltat pe parcursul a 12 ani extinzandu-se in toate orasele dezvoltate ajungand, in prezent, la un numar de 105 magazine in Romania si 3668 in Europa. Cu o strategie bine definita, acestia au ajuns la o cifra de afaceri remarcabila cu venituri de 498 milioane de lei pe plan local si peste 11 milioane de euro la nivel european. - Continut: Avand un buget initial de 200000 de lei, Compania DM Drogherie Market s-a confruntat cu probleme tehnice de amplasare, desi perioada de lansare a fost propice. Administratorul Cristian Crisan afirma ca extinderea afacerii nu a fost usoara, bugetul marindu-se la 1 milion de euro in primul an: ,,Chiriile erau la preturi nebune sau foarte mari. Foarte multe dintre cele 105 magazine pe care le aveam sunt stradale. Sa creezi magazine stradale in centre de oras, in puncte cheie, nu mai e atat de usor. A fost o mare provocare sa gasim spatiile potrivite, la conditii comerciale care sa ne permita sa vindem cu preturi cat mai corecte." O alta problema cu care compania s-a confruntat a fost educarea consumatorilor romani in vederea conceptului de drogherie. Totodata, compania a remarcat si problema concurentei in spatiile comerciale, unde erau amplasate si raioane destinate articolelor de drogherie. Principali competitori sunt Carrefour, Kaufland si Auchan. Compania DM Drogherie Market a vrut sa realizeze spatii specializate cu suprafete de 350-400 de metrii patrati, oferind in plus si consultata in magazine spre deosebire de hipermarketuri. Cristian Crisan sustine ca: ,,Nu ai stresul aglomeratiei, ai parte de o atmosfera placuta, la noi e liniste in magazin." Cu o analiza amanuntita a comportamentului de consum, specialistii au remarcat portretul consumatorului fidel si s-au axat pe raportul calitate-pret pentru care acei consumatori continuau sa cumpere. Desi a fost un pas foarte greu pentru companie sa adapteze preturile in functie de configuratia consumatorului, acestia au optat pentru o sortimentatie bogata la cele mai apreciate si cumparate categorii de produse precum: articole de parfumerie, protectie solara, produse de frumusete si ingrijire, cosmetice de par si articole pentru casa. Potrivit lui Crisan, clientii companiei sunt consumatori cu varste cuprinse intre 20 si 40 de ani, cu venituri medii.
https://www.businessmagazin.ro/actualitate/cu-ce-strategie-au-reusit-nemtii-de-la-dm-drogherie-market-sa-ajunga-la-venituri-de-aproape-500-de-milioane-de-lei-in-romania-18632000
După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).