Legislația în Marea Britanie

Extras din referat

PRIMII PASI IN VEDEREA INFIINTARII UNEI AFACERI
Daca dorim sa deschidem o afacere in Marea Britanie si alegem ca si instrument principal internetul, numai daca indeplinim anumite conditii, putem face acest lucru accesand site-ul https://www.gov.uk/register-a-company-online unde ne aduce a cunostina ca dureaza in jur de 24 ore pentru o taxa de 15 lire, putem transmite documentele postal sau putem apele la serviciile unei agentii.
1. O firma poate fi inregistrata online numai daca este limitata ca si numar de actiuni si foloseste modelul standard adica este specificat cum sunt impartite actiunile prin "articles of association".
2. Se poate inregistra folosind un formular numit "IN01" care se gaseste la Oficiile Postale ;
3. Folosind serviciile unui agent. Acesti agenti pot oferii sfaturi profesionale si asistenta speciala in vedere inregistrarii firmei si se pot ocupa de numele companiei respectand marcile deja inregistrate, conturi bancare, support in ceea ce priveste documente si altele. O lista foarte lunga de agenti se regasete pe sie-ul official al guvernului.
4. Direct prin software-ul celor de la HMRC (third-party software) si care va permite sa faceti modificari direct pe pagina lor folosind formulare special create pentru schimbare denumirii firmei, schimbari in ceea ce priveste conducerea sau taxe si returnare de taxe. Acest serviciu este recomandat de HMRC deoarece presupune automatizarea anumitor servicii precum platirea taxelor si penalitatilor sau confirmarea rapida a primirii documentelor. Pentru a beneficia de acest serviciu trebuie facuta o inregistrare online, crearea unui cont si aplicarea prin completarea unui formular. Se poae beneficia de un packet software de la o Companie aprobata de HMRC sau se poate crea propriul software folosind specificatiile celor de la HMRC printr-un e-mail la adresa xml@companieshouse.gov.uk. 
HM Revenue & Customs prescurtat HMRC, este cea mai mare si cea mai profitabila companie guvernamentala din Marea Britanie care adduce un venit annual de 436 de miliarde cu peste 66.000 de angajati care se ocupa de aproximativ 33 milioane de clienti. HMRC se ocupa cu colectarea taxelor, administreaza ajutoarele sociale si ajuta la protejarea intereselor nationale. 
INFIINTAREA AFACERII
o Numele companiei si sediul firmei;
o Numele si adresele directorilor si al secretarei (daca exista );
o Detalii despre actiuni si capital .
Se poate aranja ca o alta companie private sa va coordoneze afacerea, cu conditia sa intruneasca conditiile impuse de HMRC sis a fie inregistrata In "Companies House"
Pentru a face acest lucru este nevoie de:
- numele companiei;
- adresa companiei;
- cel putin un director;
- cel putin un actionar.


Fisiere in arhiva (1):

  • Legislatia in Marea Britanie.docx

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!