Importanta Mediei Sociale pentru Individ, Organizatii si Societate

Cuprins referat Cum descarc?

1. INTRODUCERE 3
2. IMPORTANTA MEDIEI SOCIALE PENTRU INDIVID 4
3. IMPORTANTA MEDIEI SOCIALE PENTRU SOCIETATE SI PENTRU ORGANIZATII 6
4. CONCLUZII 9
REFERINTE BIBLIOGRAFICE 10


Extras din referat Cum descarc?

1. INTRODUCERE
Termenul de social media desemneaza formele de interactiune online, dar suntem cu adevarat constienti de insemnatatea si de proportiile pe care acest fenomen le-a capatat? In ultima vreme se vorbeste despre o adevarat revolutie a social media iar statisticile nu par decat sa confirme complexitatea si amploarea sa. Esti si tu parte integranta a comunitatilor virtuale sau mai bine spus, realizezi apartenenta ta la o astfel de comunitate?
Social media include baze web si tehnologii mobile utilizate pentru a transforma comunicatia in dialoguri interactive dintre organizatii, comunitai si indivizi.
Social media nu inseamna publicitate, nu inseamna marketing, nu inseamna vanzari, este pur si simplu un mediu in care fiecare isi da cu parerea. Insa nu toata lumea care isi da cu parerea are acelasi grad de credibilitate, si ar trebui sa fim prudenti de ale caror pareri tinem cont. Social media este vocea poporului, mediul in care fiecare, desi este om de rand, desi este vedeta, au la dispozitie aceleasi mijloace de a comunica maselor.
Desi in Romania nu s-a facut pana acum un studiu privind adoptia social media in randul companiilor de orice fel, putem aprecia totusi ca exista un interes crescut pentru promovarea pe aceste noi canale de comunicare. In UK, de exemplu, 67% din companiile mici si mijlocii au in plan sa introduca social media in mix-ul lor de marketing, in cursul acestui an, spun cei de la Simply Business.
Tot ei au creat un infographic interactiv care ofera o imagine simpla si usor de parcurs a drumului spre succesul in social media. In plus, face trimiteri catre o serie de resurse online. Sa nu credem insa ca, la final, vom deveni guru sau campioni ai social media. Este doar un ghid de baza si de bun simt. 
Peste 65% dintre companiile angajatoare sunt interesate sa foloseasca retelele de socializare pentru campaniile de recrutare, conform unui recent sondaj realizat de MyJobs. Printre platformele in care companiile vizeaza sa isi promoveze posturile vacante, cele mai populare sunt LinkedIn si Facebook. In toamna anului trecut BestJobs afla in cadrul unei cercetari ca 83% dintre angajatori verifica backgroundul online al potentialilor angajati.
2. IMPORTANTA MEDIEI SOCIALE PENTRU INDIVID
Social media prezinta anumite beneficii pentru individ, daca acesta este informat si cunoaste modurile de cautare pentru a-si satisface curiozitatile. Pe de cealalta parte, poate avea si impacturi negative, cum ar fi faptul ca ne poate complica viata sau ne poate depersonaliza.
Pentru inceput, un rol important al social media ar fi cel de socializare, relationare, cu prieteni sau cunostinte. Modul in care relationam a fost influentat si uneori chiar modificat de aparitia si dezvoltarea foarte rapida a retelelor de socializare. Astfel, acestea devin o alternativa mult mai confortabila pentru persoanele care au anumite retineri in a relationa in cadrul unor evenimente organizate. Totusi, popularitatea unui individ este data de efortul depus in a relationa cu toate cunostintele pe care le are, si nu de numarul de contacte pe care le are in cadrul retelelor de socializare. 
Un alt rol al social media este de informare asupra unor produse ori servicii. Un studiu global realizat de catre firma TNS, privind un esantion de peste 72, 000 persoane, din 60 de tari, arata ca 42% dintre acestia sunt de parere ca Internetul ii ajuta sa se exprime mai liber, astfel ca, jumatate citesc un blog pe saptamana. Unul din motivele pentru care oamenii comunica pe Internet, este pentru ca le place sa acorde dar si sa primeasca sprijin. In acest mod, putem gasi informatii pe bloguri sau formuri, despre anumite produse sau servicii pe care dorim sa le cumparam. Astfel, putem foarte usor fi influentati de opiniile altor persoane ce au incercat respectivele produse/servicii, determinandu-ne sa le achizitionam sau nu.
Totodata, social media este important in vederea achizitionarii de produse. Studiul realizat de catre TNS, arata faptul ca locuitorii Chinei, petrec aproximativ 5 ore pe saptamana pt cumparaturi online, iar jumatate din acestia isi satisfac dependenta folosind telefoanele mobile. Tot acest studiu ne informeaza asupra faptului ca noile tendinte cu privire la comertul online, cum ar fi group buying sau mobile commerce, au o rata redusa de apreciere in randul romanilor, 5% si respectiv 6%. 
De asemenea, multi dintre internauti considera ca social media reprezinta o sursa importanta de trafic pentru publicatii. Acest lucru nu inseamna ca trebuie eliminata complet valoarea retelelor sociale ci informatiile trebuie doar plasate intr-o perspectiva corecta. Majoritatea cititorilor online continua sa caute insa stiri prin motoare de cautare (29%), agregatoare de stiri mobile sau web (27%) sau prin vizite directe (38%).


Fisiere in arhiva (1):

  • Importanta Mediei Sociale pentru Individ, Organizatii si Societate.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!