Implementarea Sistemului de Management al Calitatii la Firma UCM Resita SA

Cuprins referat Cum descarc?

CAPITOLUL I. INTRODUCERE - CALITATEA SI SISTEMUL DE MANAGEMENT AL CALITATII
CAPITOLUL II. PREZENTAREA FIRMEI U.C.M. Resita SA
CAPITOLUL III. ANALIZA SISTEMULUI DE MANAGEMENT AL CALITATII LA U.C.M. Resita SA
CAPITOLUL IV. CONCLUZII.


Extras din referat Cum descarc?

CAPITOLUL I. INTRODUCERE - CALITATEA SI SISTEMUL DE MANAGEMENT AL CALITATII 
In prezent calitatea a devenit un element strategic al managementului global al intreprinderii. Calitatea este un element determinant al competitivitatii pe piata dar si un factor de reglare a pietii prin intermediul clientului care are dreptul de a alege. 
In economia de piata actuala, clientul are ultimul cuvant de spus in procesul decizional de cumparare. Deci, toti intreprinzatorii care doresc sa supravietuiasca pe aceasta scena in care concurenta devine din ce in ce mai acerba, iar consumatorii din ce in ce mai pretentiosi cand vine vorba de achizitionarea unui produs si/sau serviciu, trebuie sa se alinieze la nivelul calitativ practicat de concurenta si sa tinda spre Total Quality Management sau altfel spus - depasirea asteptarilor clientilor.
Calitatea este determinata si de "cultura europeana a calitatii" care se realizeaza prin mai multe cai, si anume in primul rand prin intermediul unei infrastructuri comune in domeniul calitatii si prin difuzarea informatiilor si cunostintelor despre calitate pentru consolidarea pietii unice europene. In al treilea rand prin intermediul "europenizarii" intreprinderii folosind promovarea unor politici europene ale calitatii si prin elaborarea unor documente ale U.E. precum: "Politica europeana de promovare a calitatii" sau "Calea Europei spre excelenta" (TQM) sau "Programul european pentru promovarea calitatii".
Din nefericire, in Romania, majoritatea intreprinderilor, sunt destul de departe de implementarea TQM situandu-se la nivelul sistemului de management al calitatii care are ca obiectiv principal imbunatatirea performantelor firmei sau folosind cuvintele japonezului Kaizen - "politica calitatii este orientarea catre imbunatatirea continua". Ca metode de lucru, se folosesc activitatile din bine cunoscutul ciclu al lui Deming si anume P.E.V.A., adica planifica, executa, verifica si actioneaza.
Gradul de implicare este total atat al angajatilor cat si al colaboratorilor din amonte (furnizori) si din aval (distribuitori,comercianti).
Sistemul de management al calitatii este (din fericire) o punte de trecere de la sistemul de asigurare a calitatii la managementul calitatii totale (TQM).
Procesal de imbunatatire continua a calitatii produselor/serviciilor dintr-o organizatie trebuie sa aiba drept principal stop satisfacerla mai buna a nevoilor si asteptarilor clientilor.In acest proces complex se cauta raspuns la doua intrebari:
* Sunt satisfacute cererile si asteptarile clientilor ?
* Cererile si asteptarile clientilor sunt in crestere sau in descrestere ?
Scopul principal al unui sistem de masurare a calitatii este de a cunoaste situatia reala a produselor/serviciilor neconforme si de a intreprinde masuri conecrete pentru imbunatatirea continua a calitatii acestore.
Sistemul de management al calitatii are urmatoarele particularitati
- reglementarea internationala ISO 9000-2000
- obiectivul imbunatatirea performantelor organizatiei
- politica calitatii acestui sistem:orientarea catre imbunatatirea continua a calitatii 
- conceptele cheie:abordarea procesuala si tinerea sub control a calitatii intr-o organizatie, institutie
- gradul de implicare este total al angajatilor si colaboratoriilor din amonte (furnizori) si din aval (distribuitori)
- metodele de lucru:reluarea activitatii din ciclul lui Deming P.E.V.A.


Fisiere in arhiva (1):

  • Implementarea Sistemului de Management al Calitatii la Firma UCM Resita SA.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!