Diferite Tipuri de Servicii în Scoția

Extras din referat Cum descarc?

Scurt istoric
Scotia - este o tara a Regatului Unit, cu capitala la Edinburgh, ocupa treimea nordica a Regatului Unit, avand incluse si 186 de insule. Una dintre cele mai vizitate zone este cea a lacului Loch Ness, in care, conform legendei traieste un monstru. O atractie turistica este si Highland Games, care era o competitie intre clanurile scotiene. Astazi este de fapt o competitie atletica. Printre probe exista si aceea originala numita "Toss Caber", in care trebuie aruncat un trunchi de copac greu de 5 metri lungime. Scotia este de asemenea celebra pentru muzica la cimpoi si dansurile locale. Majoritatea industriei scotiene este concentrata in putinele orase mari din centrul tarii. Edinburgh este centrul cultural si capitala administrativa, si este un centru financiar important in Europa. Glasgow, printre cele mai mari orase a Regatului Unit, este situat pe Raul Clyde si este cel mai mare port si centru de manufactura din Scotia. Sub nivelul national, scotia este divizata in 32 entitati administrative numite zone ale consiliilor (engleza council areas). Sub acest nivel uniorm, exista un nivel format din comitete ale ariilor(engleza area committees), in ariile ale consiliilor predominant rurale si multe consilii ale comunitatii(engleza community councils) raspandite in tara, dar acestea nu sunt universale si au puteri mai limitate fata de consiliile parohiilor civile din Anglia. 
Economia Scotiei este strans legata de restul Regatului Unit si mai larg Spatiului Economic European. Acesta este, in esenta, o economie mixta.
Scotia a fost unul dintre puterile industriale ale Europei, fiind un lider mondial in domeniul constructiilor navale de fabricatie si industrii conexe, care astazi a lasat o mostenire in diversitatea de bunuri si servicii pe care economia scotiana produce din textile, whisky si shortbread la aeroengines, autobuze, programe de calculator, nave, avionica si microprocesoare pentru a bancar, asigurari, administrare de fonduri si alte servicii financiare conexe. 
In cele mai multe comune cu alte economii avansate industrializate, Scotia a cunoscut un declin in importanta industriilor primare de fabricatie si pe baza de industriile extractive. Acest lucru a fost, totusi, combinata cu o crestere in sectorul de servicii al economiei, care este acum cel mai mare sector in Scotia, cu rate semnificative de crestere in ultimul deceniu. 
Dupa Revolutia industriala, economia scotiana s-a concentrat pe industria grea, dominata de constructii navale, industria miniera de carbune. Cu toate acestea industria grea a scazut in ultima parte a secolului 20 care duce la o schimbare remarcabile in economia Scotiei spre o tehnologie si sectorul serviciilor bazate pe economie. Astazi, industria are peste 41,000 de oameni. Scottish-au societati bazate pe punctele forte in sisteme de informatii, de aparare, electronice, instrumente si semi-conductoare. Exista de asemenea o dinamica si cu crestere rapida electronice de proiectare si dezvoltare a industriei, pe baza in jurul legaturilor dintre universitati si companii autohtone precum Wolfson, Linn, Nallatech si AXEON Exista, de asemenea, o prezenta semnificativa de jucatori la nivel mondial cum ar fi National Semiconductor si Motorola. Alte industrii importante includ servicii bancare si financiare, constructii , educatie, divertisment, biotehnologie, echipamentele de transport, petrol si gaze, whisky, si turismul. Produsul intern brut (PIB) a Scotiei, a fost masurat la putin peste 86.3 miliarde GBP (EUR 126 miliarde de euro, 170 miliarde dolari), de catre Oficiul National de Statistica, in 2005, oferind un PIB pe cap de locuitor de GBP 16,944 (EUR 24792, 33460 dolari ). Medie anuala de crestere economica pentru 2006 a fost de 2,2% 
Servicii 
Edinburgh este al cincilea cel mai mare centru financiar din Europa ,cu influente actorilor financiari.
Centrat in primul rand pe orasele din Edinburgh si Glasgow, a industriei serviciilor financiare in economia scotian extins foarte mult in ultimii ani, cu o rata de crestere de peste 35% in perioada 2000 - 2005 Acest sector are 5% din forta de munca din Scotia sau 113,160 de oameni si genereaza 5 miliarde GBP sau 6% din PIB-ul Scotiei 
Serviciile bancare
Serviciile bancare in Scotia au o istorie lunga, incepand cu crearea lui Bank of Scotland, la Edinburgh, in 1695 si extinderea foarte mult sa sprijine evolutiile de tranzactionare din secolele 18 si 19. Royal Bank of Scotland, care a fost pana in 2008, a doua cea mai mare banca din Europa, a patra cea mai mare din lume, prin capitalizarea de piata si a operatiunilor internationale semnificative a deschis sediul global la Edinburgh, sporind pozitia orasului, ca un important centru financiar. In 2005, Scotia s-a clasat pe locul doi numai la Londra in Europa League 
Desi Banca Angliei ramane banca centrala pentru guvernul britanic, trei banci din Scotia de compensare inca emit bancnote proprii lor: (Bank of Scotland, Royal Bank of Scotland si Clydesdale Bank). Aceste note nu au statutul de mijloc legal de plata, dar in practica, acestea sunt acceptate in Marea Britanie. 
RBS, (Royal Bank of Scotland) este un important furnizor de sterline si euro de compensare, autorizata sa functioneze in Marea Britanie.


Fisiere in arhiva (1):

  • Diferite Tipuri de Servicii in Scotia.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!