Comerțul tradițional vs comerțul electronic - studiu de caz Flanco

Cuprins referat Cum descarc?

Cuprins
Capitolul I. Comertul electronic 2
Capitolul II. Comertul traditional 3
Capitolul III. Prezentarea firmei S.C. Flanco S.R.L. 4
Scurt istoric 4
Comertul electronic al firmei Flanco 6
Etapele comandarii unui produs de pe site-ul www.flanco.ro. 7
Comertul traditional al firmei Flanco 9
Concluzii 11
Bibliografie 11


Extras din referat Cum descarc?

Capitolul I. Comertul electronic
Comertul electronic reprezinta orice tranzactie comerciala condusa electronic pentru cumpararea unor produse ( cum ar fi carti, CD-uri, bilete de calatorie si altele). 
Prin intermediul comertului electronic se pot realiza achizitii si activitati care sustin obiectivele de marketing ale unei firme si care pot include, spre exemplu, publicitate, vanzari, plati, activitati post-vanzare, service catre clienti . 
Avantajele comertului electronic sunt : 
o operativitatea crescuta in efectuarea tranzactiilor comerciale; 
o eliminarea operatiilor manual;
o reducerea erorilor in manipularea marfurilor; 
o crearea conditiilor pentru liberalizarea actelor de comert; 
o facilitarea stabilirii relatiilor intre potentiali parteneri; 
o simplificarea sistemelor de decontare si de plata.
Utilizrea comertului electronic poate avea o serie de beneficii asupra firmelor, socitatilor, cat ti consumatorilor.
Pentru firme:
o extinderea pe pietele internationale prin asigurarea de servicii si performanta; 
o asigurarea unei deschideri totale in privinta relatiilor cu clientii: acestia pot capata o imagine aproape completa asupra tuturor angajatilor, ofertantilor si partenerilor lor; 
o creeaza posibilitatea modelarii produselor si serviciilor dupa nevoile cumparatorilor si simplificarea procedurilor; 
o costuri de comunicatie mai mici.
Pentru societatii:
o crearea unui "simt comun" al comunitatii comerciale, de exemplu prin chaturi, forumuri ce solicita implicarea clientului, scheme de loialitate si programe de afinitate; 
o da posibilitatea mai multor persoane sa lucreze / sa cumpere de acasa, ceea ce micsoreaza traficul rutier si poluarea aerului; 
o permite ca anumite marfuri sa fie vandute la preturi mai scazute, cu avanateje pentru cei cu venituri mai mici;
o pune la dispozitie o organizare suficient de atenta si agila pentru a raspunde rapid la orice schimbari din mediul economic, social si fizic.
Pentru consumatori:
o posibilitatea consumatorilor sa cumpere sau sa faca tranzactii la orice ora din zi, in tot timpul anului, din aproape orice locatie; 
o acorda consumatorilor mai multe posibilitati de alegere a produselor si preturilor;
o faciliteaza competitia, ceea ce rezulta scaderea preturilor; 
o familiarizeaza consumatorii cu tehnologia si ii tine pe acestia in pas cu ultimele noutati.
Modele de afaceri pe internet:
o B2B (business-to-business) - este un model de comert electronic in care toti participantii sunt companii sau alte organizatii; 
o B2C (business-to-consumer) - model de comert electronic in care companiile vand la cumparatorii individuali sau persoane fizice; 
o C2B (consumer-to-business) - acest model de comert electronic se refera la persoanele fizice (consumatori) care utilizeaza Internetul pentru a-si vinde produsele sau serviciile firmelor si pentru a cauta vanzatori care sa liciteze pentru produsele sau serviciile de care au nevoie;
o brokeraj de informatii; 
o model de publicitate.
Capitolul II. Comertul traditional
Comertul traditional poate fi definit ca un "ansamblu de activitati care privesc un produs din momentul investitiei sau al manifestarii intentiei de a-l crea pana la distrugerea sa, in procesul de consum indiferent care ar fi forma acestuia". 
Comertul traditional poate fi impartit in doua categorii: comertul cu ridicat si comertul cu amantul. 
Comertul cu ridicata in raport cu producatorul detine un rol important in alimentarea constanta a fluxurilor financiare ale producatorilor, asigurarea producatorilor cu multiple servicii logistice, regularizarea productiei, informarea producatorilor si participarea la campanii de promovare initiate de catre producatori. 
Comertul cu ridicata fractioneaza cantitatile mari de marfuri si le livreaza, informeaza comerciantii cu amanuntul cu privire la oferta de produse si servicii, ofera produse la preturi mai mici si simplifica munca administrativa a detailistilor. 
Comertul cu amanuntul reprezinta ansamblul de activitati si relatii organizate si desfasurate de unitati specializate pe circulatia marfurilor in scopul aprovizionarii consumatorilor sau utilizatorilor finali. Acesta consta in cumpararea de marfuri pe care le revinde in cantitati mai mici, asigurarea prezentei sale in toate zonele, localitatile si punctele populate si asigurarea unui sortiment de marfuri foarte larg si extrem de complex. 
Capitolul III. Prezentarea firmei S.C. Flanco S.R.L.
Scurt istoric
Flanco si Flanco World sunt doua retele de magazine de produse electronice, electrocasnice si IT&C din Romania, operate de compania Flamingo. Compania a fost infiintata de omul de afaceri Florin Andronescu, iar numele Flanco vine de la Florin Andronescu Company. In iulie 2008 reteaua numara 64 de magazine Flanco si 21 de unitati Flanco World. 
In septembrie 2010, un pachet de 60% din Flanco a fost cumparat pentru 14 milioane de euro de catre compania Asesoft Web, detinuta de Iulian Stanciu si Sebastian Ghita, actionari ai grupului Asesoft. Restul de 40% din companie este detinut de ING, UniCredit Tiriac Bank si BRD, Groupe Societe Generale, banci care au creditat compania in perioada de extindere si carora Flanco nu le restituisera banii. Flanco a intrat in insolventa in decembrie 2009 dupa ce negocierile pentru restructurarea datoriei de 17,5 milioane de euro catre ING au esuat, insa prin achizitia de catre Asesoft Web, compania ar trebui sa iasa din insolventa in perioada urmatoare. Zece milioane dintre cele 14 oferite de Asesoft Web au fost folosite pentru plata creditorilor. 
In mai 2011, reteaua de magazine Flanco a ajuns la 75 de magazine, avand o suprafata de retail de 35.000 de metri patrati. Numarul de angajati in 2011 a fost de 630, iar cifra de afaceri in 2009 a fost de 70 milioane de euro.
Flanco, unul dintre primii trei retaileri locali de electronice si IT, a ajuns in aprilie la cota de piata de 10% estimata pentru acest an, iar conducerea companiei se asteapta ca pana la jumatatea anului sa inregistreze 11% din vanzarile de electronice, electrocasnice si produse IT din Romania.


Fisiere in arhiva (1):

  • Comertul Traditional vs Comertul Electronic - Studiu de Caz Flanco.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!