Comerțul electronic versus comerțul tradițional la SC Altex România SRL

Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Comertul este un reprezentant in serviciul utilizatorilor si al producatorilor, cuprinzand o parte importanta a fluxului monetar din fiecare tara. In economiile moderne, comertului ii revinerolul de a regla mecanismul de piata, organizand confruntarea dintre cerere si oferta, asigurand materializarea respectivelor confruntari in acte de vanzare-cumparare, prin antrenarea agentilor economici.
Comertul este o forma a circulatiei marfurilor a carei functie consta in a cumpara marfuri pentru a le revinde consumatorilor sau utilizatorilor finali.Evolutia economiei a determinat mutatii pe toate planurile in sectorul comercial: metode devanzare, forme de distributie, repartitie geografica a managementului intreprinderilor, oportunitatide afaceri.
Dezvoltarea rapida a tehnologiilor informtionale a revolutionat comertul, determinandadoptarea Internetului ca mediu comercial. Aceasta a facut ca multe firme sa utilizeze noi metodede marketing in medii computerizate.Dezvoltarea Internetului s-a extins dincolo de folosirea acestuia ca mijloc de comunicare,trecandu- se la abordarea acestuia ca o noua piata.De asemenea cresterea interconectivitatii calculatoarelor in Internet, a determinat companiile sa foloseasca aceste retele in aria unui nou tip de comert, comertul electronic in Internet, care sa uitlizeze - pe langa vechile servicii - si altele noi. Este vorba, de exemplu, de posibilitatea de a se efectua cumparaturi prin retea consultand cataloage electronice "on" pe Web si platind prinintermediul cartilor de credit sau a unor portmonee electronice.Comertul electronic reprezinta relatiile de afaceri care se deruleaza prin retea intre furnizorisi clienti, ca o alternativa la variantele de comunicatii "traditionale" prin fax, linii de comunicatii dedicate sau retele cu valoare adaugata.
Procesul de realizare a afacerii in mediul virtual este complet diferit, deoarece in locul proceselui de distributie face apel la adunarea, selectarea, sintetizarea si distribuirea informatiei.Lantul unei afaceri digitale incepe cu aprovizionarea si cererea si se incheie cu preturile si cu competitia.Popularitatea pe care o detine in prezent Internetul ca mediu comercial este datorata capacitatii de a facilita raspandirea informatiilor, a resurselor si de a oferi un canal eficient pentru reclame, marketing si posibilitatea distribuirii directe a unor bunuri si servicii informationale.
Capitolul I.Aspecte ale desfasurarii activitatilor in comertul traditional si electronic
1.1.Comertul traditional
Vanzarea clasica, realizata prin intermediul magazinelor, este cea mai veche forma de vanzare. Cu toata dezvoltarea puternica a unor forme moderne, ea detine inca o importanta pondere in cadrul comertului cu amanuntul. Acest tip de vanzare se caracterizeaza prin urmatoarele aspecte : se poate utiliza in procesul de comercializare a oricarui tip de produs; ofera o mare varietate de posibilitati de materializare (la vanzator, in magazinele sale; la cumparator, prin intermediul vizitelor efectuate de reprezentantii comertului cu amanuntul; inlocuri diverse, cum ar fi pietele, punctele comerciale, foaierele sau expozitiile); vanzatorul este elementul esential in cadrul actului de comert, el devenind chiar mai important decat insusi produsul. Actiunile vanzatorului, in cadrul acestui tip de activitati comerciale, au un dublu efect: prin cunostintele sale despre produs el are menirea de a argumenta si a demonstra, punand astfel in valoare calitatile produsului; prin cunostintele referitoare la vanzari el poate actiona in vederea sporirii increderii cumparatorului potential, eliminandu-i astfel teama si impunandu-i increderea necesara in alegerea produsului, transformandu-i dorinta in act decumparare. Vanzarea clasica este realizata de societati comerciale cu capital public sau privat, regii autonome, cooperative, unitati proprii ale producatorilor, diverse organizati, asociatii. Pentru a asigura oferta de marfuri in cadrul pietei. Acestea, indiferent de forma de proprietate, apartenenta,tipul, structura si marimea lor, se aprovizioneaza cu marfuri de la comerciantii cu ridicata sau de la producatori, constituie in unitatile lor stocuri de marfuri si apoi le vand catre consumatori.


Fisiere in arhiva (1):

  • Comertul Electronic versus Comertul Traditional la SC Altex Romania SRL.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!