Comerțul Electronic în România

Cuprins referat Cum descarc?

Aparitia comertului electronic
Evolutia Comertului Electronic
Avantajele si dezavantajele comertului electronic fata de comertul clasic
De ce este important comertul electronic?
Comertul electronic in Romania
Clasament trafic web- comertul electronic
Exemplu pagina web


Extras din referat Cum descarc?

Aparitia comertului electronic
De-a lungul istoriei omenirii, schimbul de produse si servicii a cunoscut mai multe forme. Daca la inceput, in conditiile economiei natural, schimbul lua forma trocului prin care producatorii isi utilizau surplusul de productie pentru a-si satisface celelalte nevoi de consum, odata cu adancirea diviziunii muncii si a aparitiei productiei destinate schimbului acesta ia amploare. Dar comertul propriu-zis se naste cu adevarat doar odata cu aparitia banilor si a clasei sociale a negustorilor, cei care intermediaza trecerea bunurilor de la producator la consummator si a cunsocut o trecere continua, inregistrand mai multe forme de-a lungul timpului. Evolutia pe care a avut-o ulterior societatea a permis imbunatatirea continua a formelor de comert.
Dezvoltarea simultana a telecomunicatiilor si utilizarii calculatoarelor a facut posibil cresterea exploziva a internet-ului si crearea unor tehnologii specifice care vor influenta esential activitatile economico-sociale. In asemenea conditii, se va dezvolta extensiv comertul electronic, care va revolutiona conducerea afacerilor si va dinamiza comertul international. Asemenea schimbari vor oferi consumatorilr noi posibilitati de alegere si de cautare a celor mai competitive produse pe piata mondiala.
In acest context, despre comertul pe Internet se poate vorbi ca despre un nou domeniu de cunoastere. In esenta, aceasta pastreaza unele din caracteristicile comertului electronic "traditional": schemele obisnuite de vanzare /cumparare bazate pe carti de credit, gestionarea securitatii site-urilor etc. Exista insa si unele deosebiri care fac din comertul pe Internet un domeniu nou, reprezentat de trei factori: global (sunt implicate societati si clienti din lumea intreaga ); de inteligenta ( sunt angajate forte intelectuale deosebite in gasirea unor solutii); de insecuritate (Internet-ul nu a fost proiectat sa supravegheze tranzactiile sigure, fiind tinta permanenta a unor atacuri). Comertul electronic pe internet reprezinta o forma maturizata a comertului electronic clasic si este in stransa legatura cu evolutia internetului si gradul lui de penetrare in societate
EVOLUTIA COMERTULUI ELECTRONIC
Evolutia comertului electronic este strans legata de cresterea numarului utilizatorilor Internet-ului si accesibilitatii acestui mediu de comunicare.
Comertul electronic mondial cunoaste o dinamica ascendenta, pe masura ce tot mai multi consumatori si tot mai multe afaceri se conecteaza la Web. Statele Unite se delimiteaza de restul regiunilor lumii prin valoarea tranzactiilor electronice: 510 miliarde in 2000 si 3.456 in 2004, dinamica fiind insa mai mica fata de cea din alte regiuni. America de Nord isi va lua "partea leului", dar dominatia ei va scadea, pe fondul cresterii mai pronuntat a tarilor din Asia si Europa de Vest.
Tarile din Europa de Vest s-au inrolat la o " hipercrestere" incepand din anul 2001 Pana in 2004 comertul electronic vest-european va atinge 1500 miliarde de dolari. Comertul european de tip B2C creste rapid dar in present doar o mica proportie din europeni cumpara on-line. Dupa cum reflecta un raport al eMarketer, efectuat de catre societatea de cercetari de marketing GALLUP Europe la cererea Comisiei Europene, in present doar 35% din utilizatorii de Internet din Uniunea Europeana efectueaza cumparaturi de bunuri on-line pentru uz personal.
Corespunzator unui raport intocmit de FORRESTER RESEARCH INC., se poate extima ca vanzarile produselor alimentare pe Internet din Europa le vor depasi pe cele din Statele Unite in urmatorii 5 ani. Studiul apreciaza ca in 2005 vanzarile pe Internet in Europa vor avea o pondere de 5% din totalul achizitiilor cu o valoare de 51.74 miliarde de dolari. Miscarile agresive pe piata comertului on-line ale companiilor britanice TESCO si ICELAND GROUP au creat in anul 2000 o piata on-line in valoare de 93.13 miloane de dolari mai mult decat tot restul Europei


Fisiere in arhiva (1):

  • Comertul Electronic in Romania.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!