Comerțul din Mexic

Extras din referat Cum descarc?

Prezentarea generala a Mexicului
Mexic este o tara situata in America de Nord, fiind cea mai nordica tara din America Latina si cea mai populata tara vorbitoare de limba spaniola din intreaga lume. Intrucat Mexic este de fapt o republica federala, denumirea oficiala completa este Statele Unite Mexicane (Estados Unidos Mexicanos).
Republica federala Mexic este impartita in 31 de state si un district federal, fiecare stat avand constitutia si legislativul propriu, iar districtul federal contine capitala Mexicului, Ciudad de Mexico.
Din punct de vedere geografic, Mexic face parte din America de Nord, desi de multe ori este considerata ca parte din America Centrala din cauze cultural-economice. Forma teritoriului este aproximativ triunghiulara, avand peste 3000 km de la extremitatea nord-vestica la cea sud-estica. Tara are granite cu Statele Unite ale Americii la nord si cu Belize si Guatemala la sud. Peninsula Baja California, cu o lungime de 1250 km, este situata in vestul tarii si formeaza Golful Californiei, iar in estul tarii este situat Golful Mexicului, format de cealalta peninsula mexicana, Yucatan. 
Denumire oficiala: Statele Unite Mexicane 
Capitala: Ciudad de Mexico 
Limba oficiala: spaniola 
Suprafata: 1.964.382 km2 
Populatie: 109.955.400 locuitori (estimata in 2008)
Moneda: peso mexican 
Forma de guvernamant: republica
Ziua nationala: 16 septembrie
Formarea si evolutia Mexicului
Istoria Mexicului cuprinde mai multe culturi impresionante si misterioase in acelasi timp.
Olmecii, un popor misterios despre care nu se stie nici de unde au venit, nici cum au disparut, dar au influentat culturile ulterioare.
Toltecii, asezati in nordul Vaii Mexicului, au ridicat orasul Tula. In jurul anului 600 I.H. cultura tolteca a influentat puternic cultura maya si cultura azteca.
Mayasii au avut cea mai puternica si influenta cultura. Ei sunt cei care au inventat sistemul numeric si au fost maestrii ai ingineriei si arhitecturii, au folosit scrierea hieroglifica, au controlat un mare imperiu si aveau mari calitati de comercianti. Complexele de la Palenque (Palatul construit in mijlocul orasului pe un deal artificial inconjurat de galerii si curti, Templul Soarelui construit de Chan - Bahlum), Tikal, Tulum, Chichen Itza, Copan si Uxmal (Piramida Magicianului despre care legenda spune ca a fost construita intr-o noapte de un copil minune, devenit ulterior conducatorul mayasilor, insa in realitate constructia a durat 300 de ani) sunt marturii vii a culturii maiase.
Zapotecii si Mixtecii au fost excelenti constructori si artisti in metal si ceramica. Descendentii lor locuiesc in statul Oxaca de astazi.
Aztecii sunt ultimul trib sosit din nord in jurul anului 1200 I.H., pe Valea Mexicului. Nu au avut o istorie scrisa, informatiile pastrandu-se din generatie in generatie, in forma orala. Legenda spune ca au sosit din insula numita Aztlan, asezata in mijlocul lacului Chicomoztoc. Pentru o lunga perioada de timp, aztecii au avut un stil de viata nomad si abia in 1325 marele trib al aztecilor se stabileste in sudul lacului Texcoco, la Tenochtitlan, localitate devenita astazi Mexico. Cunoscuti mai ales pentru numarul mare de sacrificii umane facute zeilor, aztecii credeau ca bunavointa zilnica a zeilor poate fi dobandita prin sacrificarea unui sclav, astfel ca sacrificau anual intre 20.000 - 50.000 de sclavi, crezand ca sunt singurii responsabili de fericirea zeilor. La sosirea spaniolilor, aztecii erau cea mai mare putere in zona. Aztecii si Montezuma, conducatorul imperiului, au fost cuceriti de Cortez (1520-1538), incheidu-se astfel istoria marelui imperiu Aztec.
Steag
Steagul Statelor Unite Mexicane se prezinta sub forma a trei benzi verticale egale (verde - alb - rosu), avand in centrul benzii albe stema statului (blazonul). Conform "Enciclopediei Steagurilor Lumii", in prezent, simbolistica celor trei culori este urmatoarea: verde - speranta, alb - puritate, rosu - credinta. Stema Mexicului isi are originea intr-o legenda azteca referitoare la descoperirea statului Tenochtitlan, capitala Imperiului Aztec. In prezent, aceasta infatiseaza un vultur auriu mexican aflat pe un cactus, imediat dupa capturarea unui sarpe. Conform legendei, poporul aztec se ocupa cu vanatoarea, traind o viata nomada intr-unul din deserturile din nordul sau centrul Mexicului de astazi. Conform acestei legende, zeul Huitzilopochtli le-ar fi spus sa se stabileasca acolo unde vor intalni un semn deosebit, adica acolo unde vor intalni un vultur care sta pe un cactus avand un sarpe in gheare. In jurul anului 1325, aztecii au gasit acel loc, iar orasul pe care l-au construit l-au numit Tenochtitlan.


Fisiere in arhiva (1):

  • Comertul din Mexic.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!