Comercializarea umbrelelor pe piata Republicii Moldova

Cuprins referat Cum descarc?

INTRODUCERE	1
CAPITOLUL I. EVOLUTIA UMBRELELOR.	2
1.1.	Umrela prin istorie.	2
1.2.	Manifestare pentru umbrela	4
1.3.	Umbrela traditionala	5
1.4.	Clasificarea umbrelelor	7
CAPITOLUL III. UNELE ASPECTE PRIVIND UMBRELA	9
3.1. Umbrela - accesoriul tinutei tale	9
3.2. Umbrelele de gradina	9
3.3. Nubrella	12
CAPITOLUL IV. UMBRELA PE PIATA REPUBLICII MOLDOVA	12
4.1. Comercializarea umbrelelor pe piata Republicii Moldova	12
3.2. Marketingul umbrelelor. Publicictatea	15
3.3. Programul ramural ,,Calitate" dupa datele Ministerului Industriei si Infrasturcturii	16
BIBLIOGRAFIE	18
Concluzii:	19
A N E X E	20


Extras din referat Cum descarc?

Indiferent daca este vorba despre umbrele de ploaie sau umbrele de soare, aceste obiecte nu sint deloc instrumente care sa aiba o istorie recenta. Povestea lor a luat nastere cu citeva mii de ani inaintea erei noastre. 
Pornind de la principiul, vechi de cind lumea, ca intotdeauna ce-i prea mult strica, asa si razele soarelui au determinat oamenii Antichitatii sa isi gaseasca un mijloc de protectie impotriva lor (si este de banuit ca nu erau atit de puternice precum cele din zilele noastre). Asa s-a nascut umbrela, acum mai bine de 4 000 de ani, ea fiind prezenta atit in Egiptul antic, cit si in Asiria sau Grecia. Se spune insa ca prima umbrela ar fi fost confectionata din matase de un reprezentant al poporului chinez. Tot Chinei ii este atribuita si inventia primei umbrele din material rezistent la apa, pentru protectie impotriva ploii, obtinuta prin ceruirea si lacuirea umbrelei din hirtie. Trebuie mentionat insa ca la inceput umbrelele inca nu aveau forma cunoscuta astazi, ci semanau mai degraba cu un evantai mult mai mare sustinut de un miner inalt. Aspectul modern a fost adoptat urmind principiul formei corturilor utilizate in Antichitate pentru diferite festivitati. 
Umbrelele erau cel mai des asociate cu regalitatea, dovada stind basoreliefurile si imaginile infatisind regi insotiti de slujitori care ii fereau de soare cu ajutorul unor umbrele marginite de ciucuri. Mai tirziu, in basoreliefuri au fost reprezentate umbrelele prevazute cu o perdea din pinza brodata sau din matase, confectionate astfel pentru a proteja de soare intregul corp. Egiptenii aveau insa si umbrelele confectionate din frunze de palmier sau din pene colorate atasate unui miner lung. La greci, pe linga faptul ca era nelipsita dintre accesoriile femeilor de rang inalt, umbrela era utilizata si in ritualuri religioase desfasurate in cinstea lui Dionis (zeul vinului si al vitei de vie - n.r.), acesta insusi fiind reprezentat intr-un basorelief cu un astfel de obiect in mina. De asemenea, preotesele Atenei (zeita intelepciunii in mitologia greaca - n.r.), in timpul sarbatorilor dedicate acestei zeitati, isi acopereau capetele cu umbrele confectionate cel mai adesea din piele. 
Citeva mii de ani mai tirziu, in secolul al XVII-lea, umbrela era reinventata de italieni care au denumit obiectele "umbrellaces" - erau confectionate din piele si aveau forma asemanatoare cu cea a unui baldachin - cu ajutorul carora se fereau de soare mai-marii oraselor. Ulterior, pe parcursul aceluiasi secol, umbrelele au devenit un accesoriu din ce in ce mai utilizat de femeile din zona nordica a Europei, din cauza ploilor dese din aceasta regiune. Un secol mai tirziu, scriitorul englez Jonas Hanway s-a afisat timp de treizeci de ani purtind o umbrela, astfel schimbind conceptul care sustinea ca umbrelele sint accesorii strict feminine si popularizind obiceiul si printre barbati. Primul magazin de astfel de obiecte s-a deschis in Londra anului 1830 - "James Smith & Sons" (care exista si in zilele noastre), iar primele umbrele erau confectionate din oase de balena sau stinghii de lemn acoperite cu alpaca sau pinza unsa cu grasime pentru a fi impermeabile.
- Umbrela cu spite din metal a fost inventata la mijlocul secolului al XIX-lea de Samuel Fox. El declara atunci ca i-a venit ideea dupa ce a cautat solutii pentru a utiliza surplusul de suporturi folosite pentru crinolinele si corsetele rochiilor
- Minerele umbrelelor moderne au fost la inceput confectionate din lemn foarte dur, precum abanosul, insa acest lucru determina cresterea mare a pretului acestora. Printre primele minere se numara si cele preluate din Asia, fiind imprimate cu multe litere chinezesti
- Umbrelele de soare au fost inventate inca din Antichitate, dar ele nu erau accesibile decit persoanelor de rang inalt, utilizarea unui astfel de obiect simbolizind regalitatea. Acest principiu s-a schimbat dupa mai bine de 4.000 de ani 
- Materialele din care sint construite umbrelele as-tazi sint extrem de diversificate, chiar si plasticul devenind o alternativa de-a lungul timpului. In trecut, pentru a fi impermeabil, materialul care imbraca umbrela era imbibat cu grasime


Fisiere in arhiva (1):

  • Comercializarea umbrelelor pe piata Republicii Moldova.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1.	Ga?na.B., Procedee tehnologice noi de obtinere a umbrelelor, Chisinau, 2000, pag. 280-281.  
2.	Gataulin A.M., Gavrilov G.V., Sorokina T.M., Koselev V.M., Kopenkin Iu.I., Pasternak P.P., Modelarea matematica a proceselor economice in producerea si designul umbrelelor, Chisinau, Universitas, 1993. 
3.	 Gherciu L., Diaur G.., Gavrilov. Istoria aparitiei umbrelelor si evolutia lor, 1996, N 4, pag.8-10. 
4.	Medvedovici A., Tache F., Notiuni fundamentale si marimi caracteristice in cromatografie, Editura Universitatii Bucuresti, 1997. 
5.	Gaina B., Taran N., Palic Z. si al., Comercializarea umbrelelor pe piata Republicii Moldova, Chisinau, Ed. ,, Muzeum", 1995, pag. 113-118. 
6.	Programul ramural ,,Calitate" dupa datele Ministerului Industriei si Infrasturcturii al Republicii Moldova pentru anul 2007, Chisinau.


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!