Cereale si Derivatele Acestora

Cuprins referat Cum descarc?

2.Introducere.1
2.1.Clasificarea cerealelor.2-3
2.2.Compozitia chimica.3-4
2.3.Sortimentul produsului.4-5
2.3.1Faina.Caracteristici.6-7
2.4.Caracteristici organoleptice.7-9
2.5.Model contract de depozitare a cerealelor.10-14


Extras din referat Cum descarc?

2.Introducere
Crupele
Crupele sunt produse mult apreciate in alimentatie datorita faptului ca au o valoare alimentara ridicata, se digera usor si sunt usor asimilate de organismul uman. Datorita compozitiei chimice optime, crupele sunt produse alimentare necesare in alimentatia omului, deoarece sunt bogate in amidon, proteine, vitamine B si PP, care este asimilat usor de catre organismul uman.
Crupele se obtin prin prelucrarea boabelor de cereale cu ajutorul unor masini speciale. Ele sunt boabe intregi, fragmentate sau laminate,obtinute prin prelucrarea primara a boabelor de cereale si leguminoase (pastaioase), prin aplicarea unor tehnologii speciale, care prevad eliberarea boabelor de impuritati si parti necomestibile sau greu asimilabile (membranele florale, membranele fructului, uneori si membranele semintelor, stratul aleuronic si embrionul).
Crupele sunt foarte valoroase in alimentarea copiilor, si in alimentarea dietica, se folosesc in producerea concentratilor si unor tipuri de conserve. Valoare fiziologica a crupelor este inalta. 
Crupele de mei au un efect lipotropic (impiedica depunerea de grasimi) si au o influenta pozitiva asupra functionarii sistemului cardio-vascular, ficatului si producerii de sange. 
Crupele de ovaz, hrisca, arpacas, orz si grau contin o cantitate semnificativa de substante de ballast, care apara substantele alimentare de atacarea rapida de catre fermenti digestivi si influenteaza pozitiv functionarea organelor digestive. Crupele sunt utile in cazuri de obezitate a organismului si boli legate de metabolism.
Crupele de hrisca - nu contin deloc gluten, sunt bogate in vitamine sanatoase si nu sunt alergene. Pentru cei cu alergie la grau, crupa de hrisca este o solutie ideala. Contine o cantitate suficienta de proteine precum si bioflavonide ruti, care sunt benefice pentru imbunatatirea circulatiei si intarirea venelor. Daca suferiti de varice, acesta este cereala potrivita pentru dumneavoastra. Este excelenta pentru inviorarea unei salate.
Crupa de hrisca este utila in special la bolile stomacului si intestinelor, diabetul zaharat, anemia si tulburarea sistemului nervos. 
Crupa de porumb are capacitatea de a inceta procesele de fermentare si descompunere in intestine. 
Mazarea curatita este un produs cu mare valoare calorica, valoarea ei nutritiva este mai mare decat valoarea nutritiva a altor crupe datorita continutului bogat de proteine, substante minerale si vitamine. 1 
2.1. Clasificarea cerealelor 
Criteriile de clasificare a cerealelor sunt urmatoarele: familia botanica, compozitia chimica, destinatia, tipul inflorescentei, aspectul bobului, perioada de semanare. 
1. In dependenta de familia botanica, cerealele se impart in: 
Graminee: acestea se divizeaza in cereale adevarate (grau, secara, orz, ovaz) si cereale false (mei, porumb, orez). 
Poligonale (poligonacee): sunt reprezentate de hrisca. 
Pastaioase: sunt reprezentate de mazare, fasole, soia, bob. 
2. In functie de compozitia chimica, cerealele pot fi: 
Cu continut inalt de amidon: gramineele si poligonalele. 
Cu continut inalt de proteine: pastaioasele. 
3. In functie de destinatie, cerealele se folosesc: 
In industria alimentara, pentru obtinerea fainii, crupelor. 
Pentru furaj, ca hrana pentru animale. 
In scopuri tehnice. 
4. In dependenta de inflorescenta (figura 1), cerealele sunt de tip: 
Spic (1) - secara, grau, orz. 
Panicul(2) - mei, ovaz, orez. 
Stiulete(3) - porumb. 
Figura 1. Tipul inflorescentei boabelor cerealiere: 1 - spic, 2 - panicul, 3 - stiulete. 2
5. In dependenta de aspectul bobului: 
Bob golas: grau, secara, porumb (dupa treierarea boabelor, membranele florale raman pe spic sau pe stiulete, iar bobul este acoperit numai cu membranele fructului). 
Bob acoperit (imbracat): mei, orez, ovaz, orz (dupa treierarea boabelor, membranele florale raman pe boabe deasupra membranelor fructului). 
6. In dependenta de perioada semanatului, boabele cerealiere se impart in: 
o De primavara (grau, secara, orz). 
De toamna (grau, secara, orz). 
Celelalte boabe sunt, de obicei, de primavara.


Fisiere in arhiva (1):

  • Cereale si Derivatele Acestora.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!