Caracterizarea Comertului in Indonezia

Extras din referat Cum descarc?

POLITICI COMERCIALE SI PRACTICI DE MASURA:
1. Introducere :
De la ultima revizuire a politicii sale comerciale, in 2003, Indonezia a continuat eforturile sale de a accelera ritmul economiei sale prin eliminarea constrangerilor impuse asupra schimburilor comerciale, de investitii si de productie, precum si simplificare a formalitatilor la frontiera.
Tariful ramane principalul instrument de politica comerciala, in Indonezia, cu toate ca acestea reprezinta o sursa de venituri relativ mici de impozitare, reprezentand doar peste 4 la suta din total. In medie, MFN tarifare aplicate in 2006, 9-5 la suta, a scazut din anul 2004 (9,9 la suta), Indonezia, atunci cand a adoptat o noua clasificare pentru MFN (cu exceptia ASEAN), care a crescut la peste 11 000 de numarul de linii tarifare (pana 48 la suta). MFN aplicate este de 9.2 la suta pentru produsele industriale si de 11.4 la suta pentru importurile agricole. De taxe vamale sunt, mai mult de 75 la suta in intervalul de la zero la 10 de procente. In functie de timp pentru a sprijini aceste sectoare, cele mai mari rate sunt in principal de alcool si de autoturisme. 
Pe parcursul perioadei analizate, Indonezia a continuat sa se reduca numarul de tarifare linii de produse a caror importurile sunt limitate, un numar care acum se ridica la 141. Interdictii din motive de sanatate sau alte afecta importurile de pui, orez si sare. 
Intre 2003 si 2006, acordare a licentelor, interdictiile si restrictiile la export au fost mentinute pentru a asigura protectia resurselor naturale si specii pe cale de disparitie, de a promova in aval industrii cu valoare adaugata mare, imbunatatirea calitatii produselor de export si pentru a permite unui nivel adecvat de furnizare de produse esentiale. Doar firmele autorizate inregistrate si au fost admise la export, produsele care fac obiectul unor masuri restrictive. Interdictia privind exportul de cherestea este politica de conservare a padurilor in Indonezia. In 2005, taxele de export au fost introduse la pieile brute, piei tabacite si carbune. 
Cadrul pentru politica in domeniul concurentei din Indonezia a intrat in vigoare; cele mai multe cazuri, pana in 2006 pare sa fie de doua ori pe zi concertate in principal legate de achizitiile publice. Actiunea continua in domeniul protectiei consumatorilor si in prezent este o responsabilitate impartasita si de guvern si de organizatiile non-guvernamentale.
In 2006, un decret prezidential a creat o unitate nationala de prevenire a incalcari ale drepturilor de proprietate intelectuala, care este responsabil de coordonarea unui numar de actiuni strategice majore si de aplicare a legii.
Masuri care afecteaza direct importurile:
i. Proceduri vamale
Urmatoarele documente sunt necesare pentru a importa un conosament pentru a indica costul de transport, de o factura comerciala care contin informatii privind, printre altele, in care cumparatorul si vanzatorul, de la data expedierii, natura si pretul bunuri, originea acestora, costurile de transport si de asigurare, un certificat de asigurare, de obicei, noi trebuie sa apara in cazul in care marfurile sunt efectuate in Indonezia sau care urmeaza sa fie plasate in antrepozit vamal si un certificat de origine, in cazul importului de droguri sau medicamente. 
Ca parte a eforturilor de imbunatatire a climatului investitional, guvernul a anuntat un set de politici la inceputul anului 2006. Un element de pe modernizarea procedurilor vamale Guvernul a luat urmatoarele angajamente: a) o buna circulatie a marfurilor de a accelera procesul de revizuire vamale, facilitarea de prelucrare de marfuri si de scadere a costurilor de trecere in indoneziana porturi, si aduce la sapte zile, in loc de 30 de zile de acum, termenul limita pentru tratamentul de bunuri de capital, b) cresterea rolului vamale zonele de extindere a antrepozite vamale si automatizarea unele din functiile lor, c) locul de munca in vederea eliminarii contrabandei si fraudelor vamale d) a accelera procesul de inregistrare si cererea de accize.
ii. Evaluarea in vama, regulile de origine
Urmatoarele documente sunt necesare pentru a importa un conosament pentru a indica costul de transport, de o factura comerciala care contin informatii privind, printre altele, in care cumparatorul si vanzatorul, de la data expedierii, natura si pretul bunuri, originea acestora, costurile de transport si de asigurare, un certificat de asigurare, de obicei, noi trebuie sa apara in cazul in care marfurile sunt efectuate in Indonezia sau care urmeaza sa fie plasate in antrepozit vamal si un certificat de origine, in cazul importului de droguri sau medicamente.
Ca parte a eforturilor de imbunatatire a climatului investitional, guvernul a anuntat un set de politici la inceputul anului 2006. Un element de pe modernizarea procedurilor vamale. Guvernul a luat urmatoarele angajamente: a) o buna circulatie a marfurilor de a accelera procesul de revizuire vamale, facilitarea de prelucrare de marfuri si de scadere a costurilor de trecere in indoneziana porturi, si aduce la sapte zile, in loc de 30 de zile de acum, termenul limita pentru tratamentul de bunuri de capital, b) cresterea rolului vamale zonele de extindere a antrepozite vamale si automatizarea unele din functiile lor, c) locul de munca in vederea eliminarii contrabandei si fraudelor vamale d) a accelera procesul de inregistrare si cererea de accize.
Indonezia este in conformitate cu Acordul OMC privind evaluarea in vama (art. VII al GATT). Taxele de import, care sunt, de obicei, taxelor ad valorem, se aplica la valoarea CIF marfurilor importate. Baza de evaluare s-au schimbat in 1997: nu mai este la pretul de piata la data de pre-inspectie, dar valoarea tranzactiei, plus anumite costuri si taxe. Se pare, totusi, la calcularea taxelor pentru unele produse alimentare, vamale, utilizarea arbitrara, o lista de pret de referinta in loc de valoarea tranzactiei.
Potrivit autoritatilor, Indonezia pentru a finaliza propriile norme cu privire la normele preferentiale de origine in conformitate TPEC din ASEAN si un acord de liber schimb intre China si ASEAN. Regulile de origine nepreferentiale de Indonezia de la prevederile din Acordul OMC privind regulile de origine.
iii. Tarife 
a) Caracteristici generale
Pentru a clasifica importurilor si exporturilor, Indonezia utilizeaza Armonizat de Descriere si sistemul de codificare. Pentru a mentine angajamentele sale la OMC si satisface cererea de politica interna, guvernul a efectuat in ultimii ani, de doua tipuri de politici care au avut un impact semnificativ asupra nivelului si taxa de structura. Aceste politici sunt legate de o reducere a taxelor vamale intre 1996 si 2003, si un program de tarifare armonizare intre 2004 si 2010. Punerea in aplicare a programului de reduceri tarifare a scazut de la 15,5 la suta in 1995 la 7,2 la suta in 2002, neponderata rata medie de tarifare aplicate efectiv. 
La sfarsitul anului 2004, Team Tariful anuntat rezultatele din prima etapa de armonizare a tarifelor, a caror punere in aplicare a inceput la inceputul anului 2005. Aceasta a fost de aproximativ 1 964 de linii, din care 239 au fost modificate: drepturi sporite pentru 96 de linii de produse agricole (orez, peste, pui, mango, morcovi, tangerine si flori) si produse din ceramica, si de reducere a taxelor pentru 143 linii, unele produse ale industriilor extractive. Cea de-a doua faza, care a acoperit mai mult de 100 de linii tarifare 9 si a fost finalizat in februarie 2006 sa redus la 9.5 la suta in 2006 de simplu rata medie a tarifelor, cu 59 la suta din linii de subiect la o rata zero sau a taxelor ad valorem de 5 la suta, fata de 68 la suta din linii in 2002.


Fisiere in arhiva (1):

  • Caracterizarea Comertului Indonezia.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!