Campanie de Relatii Publice - Consum Moderat de Alcool

Extras din referat Cum descarc?

Pentru a realiza Campania de consum moderat de alcool in randul bucurestenilor, am ales sa realizam un plan,mai precis un program cu fiecare detaliu specificat;pe langa aceasta un spot publicitar si o brosura de informare cu posterul aferent.Planul are 9 etape,in fiecare etapa concretizandu-se obiectivele campaniei.Asadar,etapele sunt:
A. Definirea problemelor 
B. Analiza situatiei
C. Stabilirea obiectivelor
D. Identificarea diferitelor categorii de public
E. Stabilirea strategiilor si stabilirea tacticilor
F. Fixarea calendarului de lucru
G. Stabilirea bugetului
H. Stabilirea programului de evaluare
A.Definirea problemei
Alcoolismul, cunoscut de asemenea drept "dependenta de alcool", este o boala care consta intr-o nevoie puternica de a bea, si neincentarea consumarii bauturii in momentul in care apar probleme provocate de alcool, ca de exemplu pierderea slujbei sau incalcarea legii si consecintele acesteia. Dependenta de alcool include patru simptome:
o nevoia incontrolabila de a consuma alcool
o pierderea controlului - incapacitatea de a se plimita la un singur pahar de bautura la o ocazie deosebita
o dependenta psihica - simptome provocate de abtinerea de la alcool, ca de exemplu ameteli, greata, anxietate, tremuraturi si transpiratie abundenta 
o toleranta - nevoia de a creste cantitatea de alcool consumata pentru a-i simti efectele 
Alcoolismul este o boala cronica, de obicei progresiva, cu simptome care include dorinta de a bea alcool, in ciuda efectelor negative. Ca multe alte boli, are un curs in general previzibil, simptome recunoscute si este influentata de factorii genetici si inconjuratori.
Alcoolismul se transmite din generatie in generatie, abia dupa aceea devenind boala, dar factorii genetici explica partial acest tipar. In acest moment, cercetatorii sunt pe drumul cel bun spre gasirea genelor care influenteaza vulnerabilitatea catre alcoolism. Mediul inconjurator al unei persoane, ca de exemplu:
o influenta prietenilor
o nivelul de stres
o usurinta de obstinere a alcoolului
Au impact asupra problemelor legate de bautura si evoluarea acestora. Totusi, alti factori, ca de exmplu suportul social, pot ajuta in evitarea alcoolului chiar si persoanele inclinate spre genul acesta de probleme. Nu este o regula insa. Un copil cu un parinte alcoolic, nu il urmeaza neparat, iar o persoana fara rude cu genul acesta de probleme, poate deveni dependent.
Tratamentul pentru dependenta de alcool este eficient in multe cazuri. Studiile arata ca o minoritate de alcoolisti raman treji un an dupa tratament, in timp ce altii au perioade in care nu consuma bautura, alternand cu recaderi. Totusi, unii sunt incapabili sa reziste tentatiei si tratamentul este facut in van. Cu cat o persoana se abtine mai mult de la bautura, cu atat este mai probabil ca aceasta sa renunte definitiv la viciu.
Este important sa retinem ca multi oameni recad o data sau de mai multe ori inainte de a elimina pe lung timp nevoia de alcool. Revenirile la acest "narav" sunt foarte comune, dar nu inseamna ca persoana respectiva a esuat sau nu-si poate reveni de pe urma alcoolismului. Daca se intampla o recadere, este foarte importanta incetarea consumarii bauturii din nou si obtinerea ajutorului necesar.
Chiar daca nu esti alcoolic, consumarea in abuz a alcoolului poate avea rezultate negative, atat asupra sistemului nervos, cat si de ordin social:
o accidente
o insucces la munca
o esec la scoala
o renuntarea la indeplinirea responsabilitatilor in cadrul familiei
Regiunea cu cel mai mare consum de alcool din lume ia masuri pentru a stopa acest fenomen, in urma constatarii unor tendinte ingrijoratoare. 
In ce moment o iesire cu prietenii, la un pahar, se transforma in abuz de alcool? Se pare ca linia care desparte consumul responsabil de bauturi de cel periculos nu este foarte clara pentru multe persoane, de vreme ce aproape 200 000 de europeni mor anual din cauza abuzului de alcool.


Fisiere in arhiva (1):

  • Campanie de Relatii Publice - Consum Moderat de Alcool.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!