Campanie de pătrundere pe piață - Cosmote

Extras din referat Cum descarc?

"Relansarea Cosmorom devine o certitudine. Astazi, managementul companiei va prezenta planurile de resuscitare a companiei si strategia de viitor a acesteia. La conferinta vor participa Evangelos Martigopoulos, director general Cosmote Group, si Nikolaos Tsolas, director general Cosmorom. Sosirea celor de la Cosmote in Romania are loc in contextul in care compania mama OTE va acorda diviziei sale de telefonie mobila 500 milioane euro. Acesti bani vor fi directionati catre refinantarea unui imprumut in valoare de pana la 420 milioane euro cu scadenta in luna noiembrie 2005 si pentru finantarea investitiilor."
Adrian Nuta, 23 Septembrie 2005,Averea 
COSMOTE Romania, membra a grupului COSMOTE, s-a lansat pe piata romaneasca in decembrie 2005 cu scopul de a face telefonia mobila accesibila tuturor romanilor. Inca de la inceputul activitatilor sale comerciale, COSMOTE Romania si-a asumat un plan ambitios de extindere a retelei, precum si o strategie corespunzatoare pentru a furniza servicii de telefonie mobila de calitate, accesibile tuturor. Mai mult, COSMOTE a fost primul operator care a introdus o politica transparenta de tarifare a serviciilor de voce, fara inscrisuri mici, promovand tarifarea unica, fara diferentiere intre retele. In acelasi timp, COSMOTE a introdus pe piata cele mai accesibile pachete de servicii pe segmentele cartele preplatite si abonamente. Compania a lansat, de asemenea, solutii de comunicare atractive pentru utilizatorii de business si a adus pe piata din Romania, in exclusivitate, serviciul de date si multimedia i-mode.Ca rezultat al strategiei sale, COSMOTE a ajuns la peste 3,6 milioane de utilizatori in Romania, in numai doi ani de la lansarea operatiunilor. In anul 2007, COSMOTE a fost cel mai dinamic operator de pe piata romaneasca de telefonie mobila, inregistrand 2,4 milioane de utilizatori noi.COSMOTE Romania continua dezvoltarea retelei sale nationale de distributie, care, in momentul de fata, este formata din peste 850 de magazine COSMOTE, Germanos, Internity, Romtelecom si numerosi dealeri independenti. In 2006, Grupul COSMOTE a anuntat achizitionarea Germanos SA, miscare strategica care va creste prezenta comerciala a companiei in Romania si in regiunea sud-estul Europei. 
Urmare a investitiilor semnificative, COSMOTE Romania si-a extins in timp record acoperirea retelei. In prezent COSMOTE ofera acoperire pentru 98,2% din populatie si 87,5% din teritoriu. 
Pentru a sustine cresterea rapida a companiei, COSMOTE a devenit unul dintre cei mai dinamici angajatori de pe piata. In ultimii doi ani, COSMOTE a creat peste 600 de locuri de munca, echipa noastra fiind astazi formata din peste 1.000 de angajati. 
Grupul COSMOTE se bucura de cea mai extinsa prezenta in tarile din sud-estul Europei, unde inregistreaza un numar total de peste 15.5 milioane utilizatori. Grupul COSMOTE desfasoara operatiuni de succes in cinci tari din Sud Estul Europei - Grecia, Romania, Bulgaria, Albania si FYROM - prin companiile locale COSMOTE Grecia, COSMOTE Romania, GLOBUL, AMC si COSMOFON. Grupul COSMOTE a raportat performante financiare remarcabile anul 2007, veniturile sale depasind 3 miliarde de Euro, iar veniturile nete atingand 361.5 milioane euro. Pentru al doilea an la rand, BusinessWeek a plasat COSMOTE in topul celor mai performante companii din industria IT&C. 
"Cand am intrat pe piata era si, de altfel, este si acum, o perioada dificila, din cauza ca piata prezinta un grad ridicat de penetrare a telefoniei mobile. In prezent aceasta este de 85%, iar la momentul venirii noastre, acum un an si jumatate, era de 72 %. In conditiile unui grad mare de pentrare a pietei si existentei unei concurente a doi mega jucatori internationali mai puternici decat noi, strategia noastra a fost diferentierea. Am facut acest lucru la inceput si-l facem si acum. Ne diferentiem de concurenta nu doar din punctul de vedere al ofertei, dar si prin felul in care comunicam. Am venit pe piata cu oferte agresive, accesibile, relevante pentru consumatori si inovatoare, oferte care sa faca diferenta si pe care consumatorii sa le aprecieze. Apoi, comunicarea abordata de noi are o strategie diferita. Competitorii nostri se concentreaza mai mult pe imagine si pe partea emotionala, comunicarea noastra din ultimele 15-16 luni este una rationala bazata pe situatii din viata reala, cu oameni reali care duc o viata reala si se confrunta cu probleme reale" Costas Kapetanopoulos,Director de Comunicare si Marketing Cosmote Romania
Nikolaos Tsolas, seful companiei, explica strategia aplicata: preturi mici si tarife unice, indiferent de ora la care e efectuat apelul.Cosmote a ajuns recent la trei milioane de clienti.Seful companiei, Nikolaos Tsolas, afirma ca succesul se datoreaza tarifelor nediferentiate pe ore, dar mai ales agresivitatii la tarifele practicate.
Cosmote s-a ridicat pe ruinele Cosmorom, companie care si-a inceput activitatea in 1999. In 2005 a fost preluata de Cosmote, detinut de grupul elen OTE. Acesta este si actionarul Romtelecom, care detine, in continuare, 30% din Cosmote Romania.


Fisiere in arhiva (1):

  • Campanie de Patrundere pe Piata - Cosmote.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!