Arta Vanzarii

Extras din referat Cum descarc?

Ce inseamna de fapt sa vinzi?
,,A vinde" inseamna a convinge sau a abate de la o hotarare , sau si mai bine a convinge sau a nu convinge pe cineva sa cumpere ceva .De asemenea , mai inseamna sa motivezi , sa instruiesti, sa incurajezi si sa iti innoiesti aranjamentele fata de oameni in permanenta.
Vanzatorul este persoana care trebuie sa faca prospectari , sa stabileasca contacte , sa califice potentialii clienti , sa trateze obiectiile si sa finalizeze vanzarea.
Munca de vanzator , este cea mai bine platita munca grea-si cea mai prost platita munca usoaraAm invatat cu multa vreme in urma ca munca de vanzator este cea mai bine platita munca grea - si cea mai prost platita munca usoara - pe care o puteam gasi. si am mai descoperit un alt lucru pasionant despre vanzari - ca alegerea imi apartine mie, si numai mie. doar eu puteam sa fac din ea cea mai bine platita munca grea sau puteam sa o las sa ramana cea mai prost platita munca usoara. am descoperit ca ceea ce am realizat in cariera mea de vanzator a depins de mine si ca ceea ce dorea altcineva nu ar fi insemnat, oricum, nimic. singurul lucru care a contat cu adevarat a fost ceea ce am facut pentru mine si ceea ce mi-am oferit.
Tu esti bunul cel mai de pret de care dispui. investeste timp, efort si bani in instruirea, ingrijirea si incurajarera celui mai de pret bun de care dispui. 
Avantajele vanzarii:
1. Libertatea de exprimare.aceasta profesie este una dintre putinile profesii in care poti fit u insuti si poti face , ceea ce vrei sa faci.Aceasta libertate se poate castiga doar prin concurarea cu succes acolo unde resursele si perseverenta sunt cerute si pretuite.
2. Libertatea de a castiga oricat de mult doresti.In aceasta profesie nu exista plafoane pentru venit , ci doar tu poti sa-l limitezi.Daca nu obtinem cel mai mare venit , inseamna ca nu a aplicat strategiile si tehnicile unui profesionist "in vanzari".
3. Provocarea fiecarei zile.In cazul vanzarii , in fiecare zi ai de infruntat noi provocari .Acest fapt trebuie sa fie inbucurator nu sa te ingrijoreze.In acest domeniu , poti avea ocazii favorabile, activitati minunate si premii dar si catastrophe.
4. Investitie financiara minima.Ofera un mare potential in schimbul unei investitii de capital presupune faptul ca este nevoie de o investitie mica pentru a te lansa in vanzari.
5. Satisfactia de a fi folositor.Te simti bine atunci cand clientul pleaca cu produsul pe care il vinzi , cand firma isi atinge scopurile si tu primesti beneficii.
ELEMENTE FUNDAMENTALE dak nu sunt 2 pg mai scriu
Vanzarea catre clientii dificili:
De ce sunt clientii atat de greu de convins?
Deoarece legea dura a concurentei nu iarta pe nimeni .Astazi exista extrem de putine sectoare in care agentii comerciali san u aiba de-a face cu o concurenta multipla prin prisma canalului de distributie ,la nivelul naturii ofertelor.
La fel de putini sunt si clientii care nu iau de pe internet , informatii despre ofertele potentiale ale dumneavoastra si ale concurentilor , inainte de a va intalni.
Este un lucru bun faptul ca se cumpara, insa aceasta concurenta acerba presupune o mult mai mare eficienta din partea profesionistilor vanzarii(oricare ar fi domeniile:bunuri de consum echipamente de lucru).Agentul commercial trebuie sa dispuna de un intreg evantai de resurse distincte si complementare pentru a deveni cat mai eficient .Resursele esentiale sunt prezentate in interiorul unei table de sah a vanzarii.]
Cum sa va consolidate relatiile Cum sa va adaptati strategia privind intrevederile Cum sa va sporiti sansele de succes prin stabilirea unui diagnostic
Cum sa dezamorsati conflictele Cum sa va puneti in valoare potentialul Cum sa va influentati interlocutorii
Cum sa grabiti incheierea vanzarii Cum sa va faceti acceptat pretul Cum sa contracarati obiectiile
Aceste campuri cuprind recomandari si metode care permit ,,rafinarea stilului" pentru ca vanzatorul sa se simta in largul sau in fata clientului si in momentul in care acesta se confrunta cu concurentii.
Campurile tablei de sah
1. Cum sa va consolidate relatiile?
Cum puteti starni dorinta celorlalti de a lucra cu dumneavoastra??
Se refera la comportamente si actiuni ce pot fi adopate de catre vanzator pentru a seduce inca de la primul contact si pentru a -si fideliza clientela .
Vanzatorul trebuie sa sties a raspunda la intrebarile pe care si le pun clientii, desi nu indraznesc intotdeauna sa le adreseza.Sa fie extreme de atent si precis, deoarece va trebui sa raspunda la intrebari care nu I se vor pune.
2.Cum sa va adapatati strategia privind intrevederile:
Straregiile permit elaborarea unei tactici in functie de client si eventual de concurenta deja instituita.
EXP:sa descopere inovatii ,sa auda un discurs sau convingeri noi, sa inteleaga ca putem fi o "carte norocoasa" pentru ei, sa descopere cum se procedeaza in celelalte domenii, sa le oferim garantii asupra distribuirii rulurilor,sa initiate dialogul, sa propuneti un desfasurator al intrevederilor perfect adaptat clientului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Arta Vanzarii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!