Analiza Costurilor si Modalitati de Reducere a Acestora

Extras din referat Cum descarc?

I. Introducere
Intreprinderea a carei analiza asupra costurilor va fi prezentata in acest proiect este "SC ROZONVET SRL". Aceasta isi are sediul social in localitatea Balesti, judetul Vrancea. Societatea s-a inregistarat la data de 23.07.2003, cu codul de inregistrare fiscal 15617129, iar numarul de inmatriculare in registrul comertului fiind J39/499/2003. 
Capitalul social subscris varsat al firmei este de 200 RON. Obiectul de activitatea al firmei este prestarea de servicii veterinare, avand codul CAEN (rev. 2 2009) 7500 "Activitati veterinare". 
Societatea ROZONVET SRL se incadreaza in tipul de intreprindere mica, cu un numar de doar 2 angajati. Societatea supusa analizei nu prezinta alte sucursale sau filiale, ea avand doar o singura unitate.
Conform datelor financiare ale firmei, cifra de afaceri in anul 2006 (respectiv 57.103,00 RON), a scazut cu 28% fata de cifra de afaceri din 2005 (41.536,00 RON), insa in anul 2007, cifra de afaceri a crescut cu 66,57% atingand pragul de 69.196,00 RON.
Un alt indicator financiar al firmei este profitul net. Profitul net in anul 2006 (respectiv 21.262,00 RON), a scazut cu 29% fata de anul 2005, cand profitul era de 30.032,00, iar in anul 2007, acesta a crescut cu 76%, ajungand pana la pragul de 37.411,00 RON.
Despre veniturile si cheltuielile intreprinderii pot spune ca in anul 2006, acestea au fost supuse unor reduceri comparativ cu anul 2005, iar in anul 2007 ele au fost supuse unor cresteri.
Pentru a interpreta mai bine cifra de afaceri, profitul, veniturile si cheltuielile firmei ma voi ajuta de urmatoarele diagrame:
Evolutia veniturilor si cheltuielilor in anii 2003-2007
II. Identificarea costurilor
2.1 Elemente teoretice privind costurile
Notiunea de cost, care in general exprima cheltuielile efectuate pentru realizarea uni bun, executarea de lucrari si prestari de servicii, are in general o sfera larga de utilizare. Se foloseste pentru a desemna costul productiei, costul invatamantului, costul cecetarii stiintifice, costul ecologic etc. 
Costul reprezinta efortul intreprinderii concretizat in consumul de materii prime, materiale, combustibil, energie, masini, utilaje, instalatii, salarii, dobanzi, penalizari, chirii, impozite si taxe, ajutor de somaj, CAS, cheltuieli pentru prevenirea si inlaturarea poluarii. Costul reprezinta o parte a pretului de vanzare al bunului sau serviciului pe care agentul economic o recupereaza odata cu vanzarea marfurilor sau serviciilor prestate.
Din definitie rezulta legatura dintre cost si consumul de factori de productie in vederea realizarii si desfacerii de bunuri materiale, de executarea de lucrari si prestarea de servicii. La baza costului stau atat consumurile de munca vie si materializata, imbracand forma cheltuielilor de productie si de desfacere suportate de catre unitate.
Printre criteriile cele mai utilizate de clasificare a costurilor, enumeram: 
1. Dupa continutul si natura economica a tipului de cost calculat, distingem:
a) costuri complete sau integrale
b) costuri partiale sau proportionale


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Costurilor si Modalitati de Reducere a Acestora.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!