Analiza Comparativa a Aspiratoarelor

Extras din referat Cum descarc?

Etapa I: Alegerea marfurior industrial oferite pe piata de mai multe firme concurente.Aceste marfuri se afla in aceeasi grupa sau subgrupa in functie de destiantie.
Am ales ca tema a proiectului aspiratoarele de praf.Lucrarea este structurata in 9 etape tocmai pentru a le pune mai bine in evidenta caracteristicile,utilitatea si alte date ce ne vor ajuta sa alegem mai bine un produs, analizandu-l calitativ.Noi am ales sa vorbim despre aspiratoarele urmatoarelor firme:Panasonic, LG, Zanussi, Electrolux, Samsung, Philips.
Prezentare generala.
In zilele noastre, o necesitat o reprezinta aspiratorul, cu ajutorul caruia curatenia unei incaperi se realizeaza fara prea mult efort. Aspiratorul reprezinta una dintre cele mai bune inventii ale secolului nostru. Oricine a inteles de ce este atat de important acest aparat cu ajutorul caruia poti sa lustruiesti incaperea in care locuiesti in cateva minute.
De la aspiratoarele cu saci din material textil, de folosinta indelungata, s-a ajuns la filtre pentru praf, aspiratoare cu sisteme de spalare sau chiar la aspiratoare robot, care-si fac treaba singure, fara prea mult efort din partea noastra.
Producatorii de electrocasnice, dornici sa satisfaca cerintele consumatorilor, le raspund acestora cu diferite modele de aspiratoare, unul mai performant ca celalalt. Aspiratoare silentioase, dotate cu sisteme de spalare sau cu sisteme de filtre ce retin in interior particulele de praf cu dimensiune de pana la un micron, aspiratoare fara sac sau cablu, aspiratoare ce absorb praful ascuns adanc in interiorul covorului, toate acestea se gasesc acum pe piata, fiind accesibile tuturor cumparatorilor.
Alegerea aspiratorului nu e insa intotdeauna usoara. Diversitatea de modele, functii si designuri ne pot induce usor in eroare.
Aspiratoarele de praf electrice sunt destinate colectarii prafului si a impuritatilor de pe diferite obiecte casnice si din incaperi. Unele tipuri de aspiratoare pot efectua si alte operatiuni : de pulverizare, de spalare, de vopsire. Aspiratoarele se clasifica astfel :
1 dupa forma constructiva si fluxul de aer :
2 aspiratoare cu flux orizontal ;
3 aspiratoare cu flux vertical. 
4 dupa modul de utilizare :
5 aspiratoare cu mobilitate redusa (Vifor, Buran) ;
6 aspiratoare mobile ( Samsung TC-9014 ; Rowenta Ambia) ;
7 aspiratoare de mana (Rowenta AC-220).
8 dupa modul de colectare a prafului :
9 aspiratoare cu colectarea aerului pe filtru ;
10 aspiratoare cu colectarea aerului cu praf exterioara filtrului (in sac colector alaturat);
11 aspiratoare cu colectarea prafului prin filtru si sac.
12 dupa complexitatea operatiilor pe care le efectueaza :
13 aspiratoare de praf simple, clasice: Rowenta-Ambia RS180, Spacio RS-605, Goldstar-V-2600 THE, Philips-HR8837;
14 aspiratoare pentru praf si lichide :Moulinex Q89, Rowenta aqua-cleanetteAC-220, AC-120 ;
15 aspiratoare de praf multifunctionale (cu spalator de covoare, aspirator de praf si mizerie grosiera, spalator de geamuri) Rowenta Bully 4 in1 RB-809, Bully 5 in 1 RB-829, Multicraft RU-100, Moulinex YO5-Super trio Compact 400 si Y04 Super Trio Compact 200, Philips Triathlon HR 6853.
Aspiratoarele functioneaza prin crearea unei depresiuni in interiorul corpului aparatului in care aerul este aspirat cu praful si impuritatile detasabile. Impuritatile sunt retinute pe un filtru, iar aerul trece mai departe si raceste motorul, fiind apoi refulat in exteriorul aparatului.
Partile componente ale unui aspirator de praf sunt :
a. carcasa aspiratorului ;
b. filtru sau sac pentru praf ;
c. turbina ;
d. motorul electric ;
e. accesoriile de absorbtie :
1 cordon de aspirare ;
2 tuburi de extindere ;
3 maner de prindere a tuburilor ;
4 perii - pentru aspirat covoare ;
- pentru tapiterie ;
- pentru suprafete netede si lucioase ;
- pentru calorifere ;
1 piese de alimentare cu curent electric.
a. Carcasa poate fi metalica sau din material plastic si contine piesele principale ale aspiratorului. Aici se gasesc :indicatorul de praf, butonul de deschidere, butonul de derulare a cordonului. Forma carcasei determina aspectul exterior si posibilitatea de manevrare (purtare in mana, tragere).
b. Turbina in forma de disc cu palete, fiind rotit cu viteze mari, creeaza o depresiune pe una din fetele sale, refuland aerul cu presiune pe cealalta parte si obligand-ul sa circule fortat
c. Motorul electric de mare turatie, in functie de tipul aspiratorului, are o putere intre 500-1600W.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Comparativa a Aspiratoarelor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!