Recenzie - Agent-based simulation of alternative classroom evacuation scenarios

Extras din referat Cum descarc?

Despre ce este vorba in acest articol? In acest articol, este prezentat scenariul evacuarii unei sali de clasa in caz de urgenta. Din cauza cresterii numarului de accidente in randul elevilor si studentilor, cauzate de diverse urgente, problematica evacuarii in siguranta a inceput sa fie tratata cu mai mult interes, atat de oficialii scolilor, cat si de arhitecti. Simpla respectare a parametrilor de constructie nu asigura certitudinea evacuarii sigure in caz de urgenta. Astfel, a fost introdus un nou model folosind aplicatia Netlogo, pentru a investiga corelatia dintre eficienta evacuarii si structura salilor de clasa.
De ce este necesara prezenta cercetare? Organizarea unor rute eficiente de evacuare in interiorul cladirilor, in special cele dens populate precum scolile, este un aspect foarte important pe care arhitectii il iau in calcul. Cu toate acestea, din cauza necunoasterii exacte a comportamentului uman, arhitectii se bazeaza, in principiu, pe statistici si nu pe utilitatea practica a acestora. Desi unele cercetari permit participarea explicita a oamenilor in testele de evacuare si drept urmare crearea unui tipar, aceasta metoda este si periculoasa si costisitoare, deoarece supune indivizii la nenumarate riscuri. 
In cadrul modelului virtual, principalul dezavantaj consta in comportamentul diferentiat al oamenilor, ceea ce poate crea deviatii in analizarea rezultatelor. Cu toate acestea, principiul de baza al acestei metode de cercetare este de a stabili o serie de reguli comportamentale pentru agenti, bazate pe experiente reale si de a-i lasa pe acestia sa interactioneze liber in mediul virtual. 
Principalul obiectiv al acestei cercetari este de a utiliza Netlogo pentru a simula situatii de risc in sali de clasa cu structuri diferite si a compara performantele fiecareia din mai multe unghiuri.
Enumerati alte cercetari din aceeasi arie prezentate in articol Integrarea cercetarii de evacuare in tehnicile de modelare pe baza de agenti necesita o intelegere detaliata a mecanismelor de luare a deciziilor si transformarea lor in limbaje de programare. 
Conform cercetarii lui Craig (1987), tiparele obisnuite de miscare folosite in procesele de evacuare sunt determinate in principal de "forta sociala" si sunt puternic conectate cu asa-zisul instinct sau comportament de" turma". In mod similar, Colin si Tony (2005), au stabilit un model de evacuare a unei multimi de agenti pentru a analiza corelatia dintre puterea de inaintare si densitatea populatiei. Su et al. (2008) a utilizat modelul pentru a analiza performanta mai multor planuri de evacuare a unui spital, in cazul unui atac terorist. Spre deosebire de ceilalti, Xiaohui et al. (2012) a creat un nou set de standarde de evaluare, pentru a ajuta agentii sa decida care este cel mai potrivit loc prin care pot iesi in siguranta. 
Exista savanti care au obtinut rezultate uimitoare combinand tehnicile de modelare pe baza de agenti cu cercetarile de evacuare. Spre exemplu, Tariq et al. (2010) a creat un scenariu de explozie in Netlogo si a schimbat in mod aleator locatia de salvare de fiecare data pentru a observa modul in care se modifica rezultatele evacuarii, iar Vani si Sumam (2013) si-au concentrat atentia asupra analizarii impactului diferitelor comportamente de evacuare si masurarii eficientei in ceea ce priveste rata de evacuare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Recenzie - Agent-based simulation of alternative classroom evacuation scenarios.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!