Regenerarea Uleiurilor Minerale Uzate

Extras din referat Cum descarc?

Generalitati
Regenerarea uleiurilor uzate a luat o amploare deosebita in ultimii ani, datorata necesitatii de conservare a resurselor de hidrocarburi cat si pentru evitarea poluarii mediului ambiant, In numeroase tari se pune accentul pe colectarea masiva si sistematica a uleiurilor uzate, in vederea prelucrarii adecvate a acestora pentru obtinerea unor produse comerciabile, in conditii cat mai economice. Incepand cu anul 1974 s-au tinut in Europa si S.U.A. congrese speciale pentru regenerarea uleiurilor uzate. Evaluari prudente au estimat ca anual ar exista in Europa Occidentala 3,0 - 3,5 milioane tone uleiuri uzate, din care se recupereaza circa 50%. Trebuie insa accentuat de la inceput ca regenerarea uleiurilor uzate considerata numai sub aspect economic, nu constituie intotdeauna o operatie atragatoare.
Deoarece uleiurile de motoare reprezinta categoria cea mai importanta prin volumul si prin valoarea productiei, uleiurile uzate corespunzatoare vin practic primele in considerare pentru regenerare.
Regenerarea uleiurilor uzate intampina dificultati mari de ordin organizatoric si economic. Dificultatea majora este colectarea, depozitarea, transportul si prelucrarea pe categorii corespunzatoare in vederea aplicarii tehnologiilor adecvate, pentru obtinerea in conditii economice a unor uleiuri de baza de calitate superioara. Pentru a reduce la minimum aceste dificultati, se preconizeaza colectarea uleiurilor uzate pe trei categorii: uleiuri de motoare (inclusiv de turbine, hidraulice si pentru transmisiile autovehiculelor), uleiuri de transformatoare electrice si restul uleiurilor.
1. Principalele proprietati ale lubrifiantilor lichizi. Tipuri de uleiuri utilizate pentru ungere si actionari.
Proprietatile lubrifiantilor lichizi depind de compozitia chimica a titeiului brut din care se obtin, de tratamentele de rafinare utilizate pentru obtinerea uleiului de baza, precum si de tipul si cantitatea aditivilor folositi.
Principalele caracteristici sunt:
NR. CLASA DE PROPRIETATI PROPRIETATI
1. Caracteristici de ungere si reologie Vascozitatea
Onctuozitatea
2. Caracteristici de stabilitate si puritate Stabilitate la oxidare
Aciditatea si efectul corosiv
Continutul de impuritati mecanice, apa
Cifra de cocs Conradson
Continutul de cenusa si asfalt tare
3. Caracteristici generale si de identificare Densitatea
Culoarea si transparenta
Fluorescenta
Comportarea fata de materialele de etansare
4. Caracteristici termice Caldura specifica
Conductivitate termica
Caldura latenta de vaporizare
Uleiurile utilizate la ungere sau actionari industrie pot fi:
- uleiuri TIN - uleiuri pentru transmisii industriale, obtinute din uleiuri neparafinoase cu adaos de aditivi de extrema presiune, antioxidanti, anticorozivi, antiuzura si antispumanti. Se utilizeaza la ungerea angrenajelor industriale. Sunt utilizate uleiuri: TIN 82/EP/90, TIN 125/EP/140,..., pana la TIN 320 EP;
- uleiuri L - uleiuri pentru lagare: L150, L235, L 460. Sunt utilizate la ungerea lagarelor in laminoare si a altor utilaje industriale, dupa prescriptii;
- uleiuri H - uleiuri hidraulice folosite ca fluide pentru actionarea instalatiilor hidraulice, la presiuni de lucru cuprinse intre 50 si 300 bari. Se folosesc uleiuri H 46A, H 60A, H 32EP, H 46E.


Fisiere in arhiva (1):

  • Regenerarea Uleiurilor Minerale Uzate.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!