Practica de Fabricatie pentru Producatorii de Ingrediente Cosmetice

Extras din referat Cum descarc?

Producatorii de produse cosmetice sunt obligati prin lege, sa fie in conformitate cu principiile si orientarile de buna practica de fabricatie (GMP). Aceasta cerinta a fost formulata in a sasea directiva de modificare a produselor cosmetice Directiva 76/768/CEE. Conformitatea cu liniile directoare ale GMP trebuie sa asigure ca produsele cosmetice de calitate sunt produse si testate in conformitate cu o calitate standard definita. 
Cerinte care trebuie indeplinite de catre producatorii ingredientelor produselor cosmetice 
Calitatea produselor cosmetice depinde in mare masura de calitatea materiilor prime. Liniile directoare ale GMP pentru produse cosmetice includ cerinta ca toate materialele de baza ar trebui sa corespunda specificatiilor convenite si in mod constant de buna calitate. Aceasta cerinta se aplica in mod egal parametrilor fizici, chimici si microbieni. Incepand de la materialele cosmetice si amestecuri de materiale au nevoie de protectie fata de contaminarea microbiana in timpul perioadei lor de transportul, depozitare si utilizare in productie. Materialele prime contaminate introduse in productie pot incarca sever, capacitatea produsului, cum ar fi sa-l faca ineficient. Prin urmare, o conditie esentiala pentru fabricarea produselor cosmetice este utilizarea materialelor care contin cel mai mic nivel posibil de microbi - in cazul in care este posibil, mai putin de 10 unitati (CFU) pe gram. In plus, caietul de sarcini trebuie sa fie acceptat de catre furnizorul care garanteaza lipsa de potential patogen, precum si ca material bioactiv. In plus, compatibilitatea de ingrediente si de ambalare trebuie sa fie asigurata. Recipientele trebuie sa fie furnizate in mod clar, identificabile si sa poarte urmatoarele informatii: numele produsului, numarul de lot, numarul de articole, greutatea bruta si tara. Din aceasta cerinta in ceea ce priveste
calitatea, ambalarea si etichetarea, este clar ca producatorii de ingrediente cosmetice trebuie sa respecte, principiile si orientarile GMP, aspecte cum ar fi calitatea ingredientelor cosmetice, produsului si stabilitatea de depozitare, conservare adecvata si compatibilitatea ingredientelor cosmetice, ambalajele sunt toate verificate in timpul etapei de dezvoltare si specificatiile sunt corespunzatoare ingredientele cosmetice definite. Productia ar trebui sa fie efectuata in conformitate cu BPF pentru a se asigura ca nivel definit de calitate este mentinut si nu afecteaza in nici un fel procesul de productie.
Cerintele principale ale GMP 
Liniile directoare GMP indica faptul ca productia trebuie sa fie efectuata de personal calificat in spatii adecvate cu echipamente adecvate. Instrumentele de masura si control trebuie sa fie calibrate si intretinute in mod regulat. Sistemul de inregistrari trebuie sa fie creat pentru a oferi documentatia de buna calitate a productiei, depozitarii si testarii. Toate activitatile in timpul de productie si de testare trebuie sa fie inregistrate pentru fiecare produs si lot. Produsele cosmetice, ingrediente cosmetice trebuie sa fie produse intr-un mediu igienic, curat si riguros pentru a exclude orice forma de contaminare. Spatiile de productie, echipamentele, instrumentele de stocare, rezervoarele, containerele, etc trebuie sa fie mentinute la un standard ridicat de curatenie. Echipamentele, recipientele si rezervoarele de depozitare utilizate pentru productie trebuie sa fie etichetate in mod clar pentru a minimiza riscul de mix-up-uri intre materiale sau loturi.


Fisiere in arhiva (1):

  • Practica de Fabricatie pentru Producatorii de Ingrediente Cosmetice.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!