Pirol

Extras din referat Cum descarc?

Tehnologiile primare actuale pe plan mondial de conversie a energiei continuta in biomasa sunt urmatoarele: arderea directa ; gazeificarea; piroliza; fermentatia biologica. Gazeificarea ofera o flexibilitate deosebita cu privire, atat la materiile prime biomasice folosite, cat si la utilizarile ulterioare de generare de energie. Au fost dezvoltate diferite tipuri de gazogene ce utilizeaza biomasa drept materie prima ce pot fi clasificate in patru categorii principale:in strat fix cu circulatie ascendenta; in strat fix cu circulatie descendenta; in strat fluidizat;in strat fluidizat circulant. 
Diferenta intre aceste procedee se bazeaza pe mijloacele acestora de sustinere a biomasei in interiorul reactorului, de directia de curgere atat a biomasei, cat si a agentului de oxidare si de modul in care caldura este transmisa in reactor. Lucrarea prezinta aspecte generale ale procesului de gazeificare; descrierea principalelor tipuri de biomasa; utilizarea biomasei in procesul de gazeificare; definirea solutiei tehnice privind o instalatie de gazeificare a unor tipuri de deseuri agricole. Solutia tehnica aleasa consta din aplicarea procedeului de gazeificare in strat fix in contracurent. 
Acest procedeu se caracterizeaza prin circulatia in contracurent a materialului cu gazul de gazogen. Acest gaz intra in categoria gazelor sarace este utilizabil pentru producere de agent termic, aer cald, apa calda menajera. O astfel de instalatie s-ar constitui intr-o adaptare a activitatilor desfasurate in domeniile agricol si al echipamentelor termice la cerintele si exigentele pietei - reciclarea unor deseuri agricole prin intermediul unei instalatii de producere a unui combustibil, gazul de gazogen, ieftin si curat, utilizabil in scopuri termice, fara impact asupra mediului. 
pirol C4H5N
Prin urmare prezentul material prezinta informatiile tehnico stiintifice legate de stadiul realizarii unei instalatii pentru valorificarea unor deseuri agricole. Piroliza se gaseste in prezent intr-o faza de dezvoltare foarte apropiata de cea comerciala, insa cu observatia ca este foarte propice pentru conversia biomasei cu un continut ridicat de cenusa. Tehnologia cea mai adecvata pentru piroliza acestor tipuri de biomasa este aceea a patului fluidizat circulant, iar avantajul major al acestei tehnologii foarte avansate este acela ca bio-gudronul rezultat poate fi foarte usor stocat, transportat si prelucrat chimic ulterior pentru a se extrage diverse componente petroliere. Tot din acest motiv se pot constitui si rezervoare pentru momente de varf in exploatarea instalatiilor de ardere clasice. Utilizarea la scara redusa a acestor instalatii insa, nu poate fi luata in consideratie in acest moment din cauza costurilor foarte ridicate.
Pirolul se acileaza sub actiunea anhidridei acetice in prezenta catalizatorilor cu formarea 2-acetilderivatilor. De exemplu, tiofenul la acilare cu anhidrida acetica conduce la 2-acetiltiofen.


Fisiere in arhiva (1):

  • Pirol.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!